Huawei Mate 20 X beschikbaar: hier kun je hem kopen

Huawei Mate 20 X beschikbaar: hier kun je hem kopen

AW Club

door AW Club

Laatst geüpdatet

Huawei Mate 20 X 5G kopen

De Huawei Mate 20 X 5G met 7,2 inch AMOLED-scherm, Huawei Kirin 980-processor en 5000 mAh-batterij, is nu beschikbaar in de kleuren Emerald Green voor een adviesprijs van 969 euro. Dit vlaggenschip kun je nu bestellen bij Belsimpel.

[readmore articles="195187"]

Huawei Mate 20 X 5G Emerald Green

De Huawei Mate 20 X heeft een groot 7,2 inch AMOLED-scherm met aan de bovenkant dezelfde kleine notch als bij de Huawei Mate 20. Het scherm heeft een resolutie van 2244 bij 1080 pixels met een 18:7:9-ratio. Het toestel meet 174mm x 85,4mm x 8,2mm.

De telefoon wordt aangedreven door de Huawei Kirin 980-processor met daarbij 8 GB aan RAM en 256 GB aan opslag. Die chip zorgt volgens Huawei niet alleen voor leuke AI-features, maar ook voor stevige gaming-prestaties. Het toestel kreeg ook een 5000 mAh-batterij waarmee hij 6,67 uur gamen belooft.

De Huawei Mate 20 X heeft ook een M Pen, een stylus, die 4096 verschillende niveaus van drukgevoeligheid heeft en een accessoire, een gamepad, die je aan de randen van de telefoon vastzet. De telefoon draait op Android 9.0 Pie met de EMUI-laag van Huawei en biedt ondersteuning voor het 5G-netwerk. Daar heb je nu nog niets aan omdat dit snelle mobiele netwerk hier nog niet beschikbaar is. Je bent met deze telefoon wel alvast toekomstbestendig.

Voorlopig geen 5G in België

Terwijl de Britse provider EE in het Verenigd Koninkrijk al over een 5G-netwerk beschikt, is de Belgische overheid nog steeds geen stap verder om een 5G-veiling te houden. Aangezien op dit moment zelfs nog geen gesprekken plaatsvinden om een federale regering te vormen, zal een regering krijgen nog even op zich laten wachten. Als providers een 5G-netwerk willen bouwen, moeten ze wel beschikken over de frequentiebanden waarop het 5G-netwerk werkt. Die banden moeten geveild worden onder de verschillende providers, maar dat kan dus niet zolang de overheid die veiling niet organiseert.

Normaal was dat al lang achter de rug geweest, maar vorige keer konden onze politici niet overeenkomen in het verdelen van de opbrengst van die veiling. Het is dus wachten op de vorming van een nieuwe regering, die dan hopelijk zo snel als mogelijk deze veiling organiseert en dan kunnen de providers eindelijk beginnen met 5G. Helaas moeten we niet hopen dat we gebruik kunnen maken van een 5G-netwerk in 2020.

Ben jij van plan deze smartphone te kopen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Aanbiedingen

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk