Xiaomi 100 watt oplader laadt je telefoon op in 17 minuten

Xiaomi 100 watt oplader laadt je telefoon op in 17 minuten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi Super Charge Turbo

Er is een video gelekt waarin de nieuwe snellaadtechnologie te zien is die door Xiaomi wordt voorgesteld. Het Chinese bedrijf toont in een video een vergelijking tussen zijn 100 watt snellader en 'snelste concurrent' OPPO met zijn 50 watt SuperVOOC snellaadtechnologie. De nieuwe snellaadtechnologie van Xiaomi heet 'Super Charge Turbo' en zou morgen in China worden getoond.

We zien in de video een Xiaomi-telefoon met een batterij van 4000 mAh die opgeladen wordt vanaf 0 procent. De OPPO-telefoon ernaast heeft een batterijcapaciteit van 3700 mAh. De telefoon van Xiaomi wordt in de video volledig opgeladen in 17 minuten tijd, terwijl de OPPO in die tijd strand op 65 procent. Je kan de video, die van Chinese tekst werd voorzien, terugvinden hieronder. Hij werd door Xiaomi's mede-oprichter en president Lin Bin gedeeld in een video op het Chinese sociale netwerk Weibo.

100 watt oplader

Voorlopig ontbreekt het nog aan details over hoe de technologie werkt, maar mogelijk zal daar heel spoedig antwoord op komen van zodra ze onthuld wordt door de opkomende gigant. Er zijn twee manieren waarop smartphonemerken hun snellaadtechnologie kunnen verbeteren. Een eerste manier is door meer stroom door de accu te pompen. 100 watt aan stroom kan probleemloos door een usb-c-poort geleverd worden, maar door een overdaad aan stroom deed zich altijd oververhitting voor bij de smartphoneaccu's. Een tweede manier om sneller te laden is door meerdere accu's tegelijk op te laden zoals OPPO dat doet met SuperVOOC.

Het lijkt erop dat Xiaomi nu een manier heeft gevonden met zijn krachtigere oplader om een hoger voltage uit te oefenen op een accu zonder dat die oververhit. Voorlopig wachten we in spanning af naar de precieze werking van 'Super Charge Turbo' en we zouden het vooral geïmplementeerd willen zien worden in een toestel. Xiaomi's laatste vlaggenschip, de Mi 9, kwam met een 27 watt snellader.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Accessoires

Dit vind je misschien ook leuk