Beste Chromebooks met 360 graden-scherm, minder dan 300 euro (2022)

Beste Chromebooks met 360 graden-scherm, minder dan 300 euro (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Chromebooks zijn er in verschillende vormen, maten en prijsklassen. In dit artikel focussen we ons op apparaten met een 360 graden-touchscreen en een zacht prijskaartje. Dit zijn de beste 2-in-1-Chromebooks die ook als tablet kunnen werken en minder dan 300 euro kosten.

2-in-1-Chromebooks

Tablets en Chromebooks zijn de laatste jaren aan een renaissanceperiode bezig. Maar als jij een aankoop overweegt is het niet noodzakelijk om te kiezen tussen de draagbaarheid van een tablet en het productieve Chrome OS-systeem. Er zijn tal van 2-in-1-Chromebooks die je al voor een toegankelijke prijs op de kop kan tikken.

Al deze apparaten hebben allemaal een draaibaar touchscreen en je kan zo wisselen tussen laptop- en tabletgebruik. Daarnaast werken Chromebooks met Android-apps en Google is er ook steeds meer op gefocust om die appervaring in de toekomst alleen maar te verbeteren. En daarbij komt nog dat Chrome OS-apparaten lang worden ondersteund en doorgaans 10 tot 12 uur kunnen overleven na een oplaadbeurt. Er zijn dus argumenten genoeg voor 2-in-1-Chromebooks. Dit is onze selectie.

Beste voordelige 2-in-1- Chromebook - HP Chromebook x360 14a

De Chromebook X360 14a van HP biedt een mooi totaalpakket voor gebruikers die op zoek zijn naar een relatief grote 14 inch Chromebook met draaibaar touchscreen. Het apparaat heeft een mooie aluminium behuizing die een hoogwaardige uitstraling geeft en hij komt met een Full HD IPS LCD-scherm dat een matte coating heeft gekregen.

HP heeft zijn Chromebook uitgerust met een Pentium Silver N5030, dat is een quad-core processor die werkt met 4 GB RAM en 64 GB eMMC-opslag. Dat is een Je kan opslag uiteraard uitbreiden via microSD of je kan de Drive-integratie gebruiken om met cloudopslag aan de slag te gaan. Van dit apparaat moet je buitengewone prestaties verwachten, maar hij moet wel prima zijn mannetje staan in eenvoudige apps en games. Het is ook de snelste Chromebook van deze selectie.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Beste Chromebooks met 360 graden-scherm, minder dan 300 euro (2022)

In prijs gedaald

De HP Chromebook x360 14a is een vrij recent model uit september 2021 en hij kan dus nog lang op ondersteuning rekenen, tot juni 2029 om precies te zijn. Het apparaat is nog maart sinds kort onder de prijsgrens van 300 euro gedoken, want enkele maanden geleden moest je nog meer dan 400 euro neerleggen voor de x360 14a.

Er is wel één nadeel dat je bij dit apparaat kan onderstrepen en dat zijn de aansluitingen, want die zijn vrij beperkt gezien 14 inch formaat. Naast de volumeknoppen, het microSD-slot, de powerknop en de 3,5 mm audiojack, vind je enkel één usb-a poort en een usb-c-aansluiting op de behuizing. En net als alle andere apparaten in deze selectie van budget-Chromebooks heeft hij geen verlicht toetsenbord.

HP Chromebook x360 14a

De HP Chromebook x360 14a vind je vanaf 279 euro en hij heeft een zilveren kleur.

Alternatieven

De ASUS Chromebook Flip CM3 heeft een design dat er wat uitspringt. Het is veruit de lichtste en meest compacte Chromebook uit deze selectie en hij heeft een 12 Inch HD-scherm en aluminium behuizing. Onder de motorkap schuilt een octa-core MediaTek MT8183-processor en er is 64 GB opslag aan boord en 4 GB RAM. ASUS pakt uit met een sterke accuduur dankzij de lichte MediaTek-chipset en verder zijn er twee usb-c-poorten aanwezig en een usb-a-poort. De Flip CM3 is afgewerkt met een glanzend scherm.

Beste Chromebooks met 360 graden-scherm, minder dan 300 euro (2022)

De ASUS Chromebook Flip CM3

Acer heeft met de Chromebook Spin 314 een 14 inch model uitgebracht, net zoals de HP x360 14a. Alleen doet deze Spin 314 het wel net iets beter op het vlak van aansluitingen. Hij bevat twee usb-a-aansluitingen en, een usb-c-poort en een HDMI-aansluiting. Met die laatste kan je vlot een tv verbinden of een tweede monitor. De Spin 314 heeft verder een minder krachtige Celeron-chipset, maar zijn LPDDR4x-werkgeheugen is dan weer iets sneller. Deze Acer is ook 100 gram zwaarder en hij komt met een glanzend scherm en een minder hoogwaardige plastic behuizing. Je kan hier meer lezen over het apparaat.

Beste Chromebooks met 360 graden-scherm, minder dan 300 euro (2022)

De Acer Chromebook Spin 314

De Lenovo Ideapad Flex 3 Chromebook is het apparaat met het kleinste scherm: een 11,6 inch IPS LCD. Hij heeft net als de ASUS een MediaTek MT8183-chipset gekregen, alleen werkt hij met 4 GB RAM en een kleine 32 GB opslag. Al is deze ook uit te breiden via microSD. Deze Ideapad Flex 3 kan rekenen op een goede accuduur door zijn chipset en hij is de goedkoopste Chromebook uit deze selectie. En hij komt nog steeds met een aluminium behuizing.

  • Lenovo Ideapad Flex 3 Chromebook - Bol.com - 249 euro
Beste Chromebooks met 360 graden-scherm, minder dan 300 euro (2022)

De Lenovo Ideapad Flex 3 Chromebook 

Welk van deze budgetvriendelijk 2-in-1-Chromebooks spreekt jou het meeste aan? Is er misschien een ander model dat je op het oog hebt, of kan je misschien tips gebruiken bij het kiezen? Laat het ons weten in de reacties.

De beste producten volgens Androidworld

Een overzicht van alle beste producten vind je hier op Androidworld.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk