Beste Android-apps in de Google Play Store week 47

Beste Android-apps in de Google Play Store week 47

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In 'Beste Android-apps' bespreken we elke keer een selectie aan toffe apps met een hoge score in de Google Play Store. Dit keer bespreken we onder andere een alternatief voor Google Keep en een app die meldingen op je telefoon veel slimmer en handiger maakt.

WeNote

De interface van WeNote lijkt ietwat op Google Keep en de app neemt heel wat functies over; waaronder de mogelijkheid om bijlagen toe te voegen aan notities en met labels en kleuren te werken. Toch komt WeNote met een aantal troeven ten opzichte van de app van Google.

Allereerst brengt WeNote meer mogelijkheden voor de opmaak van tekst. Er zijn twee lettertypen en vijf lettergroottes. Daarnaast heeft de app verschillende thema's en weergaveopties voor het overzicht van je notities. Je kan een kopie maken van je noties of een notitie bovenaan vastzetten in de meldingen van je telefoon. Bijzonder is daarnaast dat je je notities kan vergrendelen met behulp van de vingerafdrukscanner. De app kan je notities in Google Drive synchroniseren.

WeNote is gratis, maar wie toegang wil tot onder andere alle thema's en een widget moet voor de betaalde versie kiezen. Dat werkt via een eenmalige aankoop waarbij je functies apart aanschaft of een zogenaamde combi-deal, al is die best prijzig. Mogelijk volstaat de gratis variant al voor jou.

Magic Earth

Magic Earth profileert zichzelf als een privacyvriendelijke navigatie-app die zijn gebruikers niet volgt en geen profielen aanmaakt. Alle kaartgegevens zijn afkomstig van OpenStreetmaps, en de app werkt zowel voor wie met de auto of te voet gaat, fietst, of wie het openbaar vervoer neemt.

Interessant is dat deze app je laat kiezen tussen een weergave in 2D, 3D of satellietkaarten. De 3D-weergave kan je helpen om makkelijker te navigeren. Daarnaast biedt de app ondersteuning voor offline kaarten en een slimme dashcamfunctie die je ook waarschuwt bij gevaren. Magic Earth brengt je op de hoogte over flitsers op je route zodat je prijzige boetes kan vermijden. Als je dan tot slot op je bestemming arriveert, dan kan je parkeerplaatsen in de buurt ontdekken. De app heeft ook een integratie met Wikipedia, zodat je meer over je bestemming kan te weten komen.

For Good

For Good is een app die je keihard confronteert met jouw CO2-voetafdruk. Pak jij vaak de auto? Zijn jouw vakanties altijd per vliegtuig? Maak dan je borst maar nat. Gelukkig is de bedoeling van de app niet om je alleen een klap in je gezicht te geven wat betreft inzicht in je voetafdruk, het is er juist om je te helpen deze te verbeteren door je ook tips te geven over hoe je dat kunt doen. De app laat je nadenken over wat voor energie je gebruikt, hoe vaak je de auto pakt, enzovoort. Het voordeel is dat het dat niet heel belerend doet, maar dus wel wat confronterend.

BuzzKill - Phone Superpowers

Soms is het een uitdaging om meldingen op je telefoon te beheren. Niet alleen doordat notificaties soms niet of met vertraging kunnen binnenkomen, maar ook omdat het er gewoon erg veel kunnen zijn. BuzzKill geeft je meer mogelijkheden om het gedrag van meldingen voor individuele apps te personaliseren.

Stel je krijgt snel meerdere app'jes na elkaar, dan wil je niet dat je telefoon telkens opnieuw trilt. BuzzKill heeft daar een oplossing voor met zijn 'Cooldown'-functie voor apps die je gewoon een keer een melding stuurt. Anderzijds is er een 'Alarm' voor meldingen die wel per se je aandacht moeten trekken. Je telefoon maakt dan een alarmgeluid tot je het stop zet. Deze functie werkt met beveiligingssystemen van onder meer Nest en Ring. Weten wat BuzzKill nog meer voor je kan betekenen? Lees dan dit uitgebreide artikel.

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk