De beste Android-tablets kleiner dan 10 inch (2022)

De beste Android-tablets kleiner dan 10 inch (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Omdat smartphones groter worden, krijgen we steeds minder compacte tablets. Toch is zo'n apparaat extra handig om mee te nemen en soms heb je een groter scherm gewoon niet nodig. Dit zijn de beste apparaten in het uitstervende ras van de kleine tablets.

1. Samsung Galaxy Tab A7 Lite

De Galaxy Tab A7 Lite is vorig jaar in mei aangekondigd als een voordelige en compacte tablet die draait op Android 11. Hij verscheen toen naast de Galaxy Tab S7 FE. Deze tab A7 Lite heeft een 8,7 inch LCD-scherm met een resolutie van 1340 x 800 pixels. De behuizing is van plastic gemaakt en er is plek voor een stel stereospeakers en een 3,5 mm audiojack.

Onder de motorkap zit een 2,3 Ghz octa-core processor die werkt met 3GB RAM en 32 GB opslag. Kom je daar niet mee toe, dan kan je die opslag uitbreiden. De accu van deze kleine tablet is een 5100 mAh exemplaar en opladen kan met de 15W oplader.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite kopen

Deze tablet is verkrijgbaar in een wifi- en een 4G-model. Je kan hem kopen in een grijze of witte kleur.

De beste Android-tablets kleiner dan 10 inch (2022)

2. Lenovo Tab M7

Deze tablet is misschien een vreemde eend in de bijt, maar dat maakt hem ook net zo bijzonder. Lenovo heeft met de Tab M7 een erg voordelige tablet uitgebracht die werkt op Android 11 Go. Dat is een lichtere versie van Android die speciaal is geoptimaliseerd om minder krachtige hardware vlot te laten werken. Dat neemt niet weg dat deze kleine maar fijne tablet een behuizing heeft die volledig van aluminium is gemaakt.

Het scherm een een 7 inch LCD-paneel met een resolutie van 1024 x 600 pixels. Hij gebruikt een 2,0 GHz mediaTek-chipset en laat hem werken met 2 GB RAM 32 Gb opslag. Die opslag kan via microSD worden uitgebreid. De accu heeft bij deze tablet een capaciteit van 3750 mAh. Dat lijkt misschien op een kleine batterij, maar dankzij de lichte chipset en lagere slotresolutie moet ze prima presteren.

Lenovo Tab M7 kopen

Deze tablet is verkrijgbaar in een wifi- en een 4G-model. Je kan hem kopen in een grijze kleur.

  • Lenovo Tab M7 wifiBol.com - 120 euro
  • Lenovo Tab M7 wifi en 4G - Amazon.nl - 105 euro
De beste Android-tablets kleiner dan 10 inch (2022)

Waar zijn de kleine Android-tablets?

Het zal je vast opvallen dat je lijst met kleine Android-tablets ontzettend kort is. De meeste smartphoneschermen leunen vandaag al dicht aan bij de 7 inch en daarom starten tablets vaak pas bij 10 inch. Een merk dat wel veel meer inzet op kleine tablets is Apple, want de iPad Mini uit 2021 verscheen met een 8,3 inch scherm. Dat apparaat voelde ook echt verfrissend en hij is in geen geval het kleine vergeten broertje uit de reeks.

Als we naar kleine Android-tablets kijken is dat veel vaker het geval, want kleine tablets zijn vaak minder opvallend en ze komen ook doorgaans met minder krachtige specificaties. Toch is er wel een opleving van Android-tablets begonnen, dat kon Nokia aan Androidworld vertellen in het najaar van 2021. En ook de komst van de Android 12L-update die gericht is op tablets, kan een positieve verandering brengen. Maar of de gloriedagen van de ASUS Nexus 7-tablet weer zullen terugkomen, dat valt nog af te wachten.

De populairste artikelen over tablets

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk