Beste Android-tablets die minder dan 300 euro kosten (2022)

Beste Android-tablets die minder dan 300 euro kosten (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Tablets winnen opnieuw aan populariteit en het valt op dat we steeds meer tablets zien uit het lage en middensegment. Merken als Nokia en TCL brengen hun eerste modellen op de Nederlandse markt. Wij bespreken de allerbeste betaalbare tablets van het moment.

1. Lenovo Tab P11 Plus

Vorig jaar lanceerde Lenovo de Tab P11 Plus, een Android 11-tablet die in Nederland verscheen met een ruime 128 GB opslag en 4 GB RAM. De Tab P11 Plus blijft natuurlijk een budgettablet en daarom heeft hij een IPS LCD-scherm, maar het is wel een relatief groot 11 inch formaat en er is een Full HD-resolutie. Op de behuizing is ook plaats voor vier luidsprekers en een 3,5 mm audiojack maar er is jammer genoeg geen 3,5 mm audiojack of een vingerafdrukscanner. De accu is een 7700 mAh exemplaar en opladen kan met een 20W snellader.

Een sterk punt van de Lenovo P11 Plus is de 13 MP camera aan de achterzijde en de 8 MP frontcamera. De meeste tablets in deze prijsklasse hebben nog eenvoudigere sensors. Daarnaast is hij met de Mediatek Helio G90T een van de snelste apparaten in het prijssegment.

De Tab P11 Plus is optioneel verkrijgbaar met een Precision Pen 2-stylus en Lenovo brengt ook een keyboard-cover uit voor deze tablet. Het maakt hem bijvoorbeeld handig om notities te maken. De Tab P11 Plus ontvangt updates tot januari 2023.

Lenovo Tab P11 Plus kopen

De Lenovo Tab P11 Plus is enkel in een grijze kleur verkrijgbaar.

Beste Android-tablets die minder dan 300 euro kosten (2022)

2. Samsung Galaxy Tab A8

De Lenovo Tab P11 Plus mag volgens ons zijn titel van beste tablet in deze prijsklasse delen met de Samsung Galaxy Tab A8. Dit apparaat heeft een iets kleiner 10,5 inch scherm en het gaat om een iets eenvoudiger TFT LCD-scherm met een Full HD-resolutie. Door het kleinere formaat is er een iets kleinere 7040 mAh accu en opladen kan met een 15W snellader.

Samsung gaat voor een eenvoudigere cameraopstelling met een 8 MP camera op de achterzijde en een 5 MP selfiecamera. het maakt de tablet minder ideaal voor videobellen. Toch heeft de Tab A8 wel een paar troeven ten opzichte van de Lenovo-tablet. Hij komt namelijk met een vingerafdrukscanner aan de zijkant en er is een 3,5 mm audiojack. De tablet heeft ook een microSD-slot en vier luidsprekers.

Anderzijds zijn de prestaties ongeveer gelijk dankzij het gebruik van een gelijkwaardige Unisoc Tiger T618-chipset samen met 4 GB RAM. Al betaal je bij Samsung wel flink meer als je 128 GB opslag wil zoals bij de Lenovo. En ook op het vlak van accessoires moet deze inboeten, want er is geen S Pen of keyboard-hoesje. Toch heeft Samsung wel een andere troef, namelijk zijn updatebeleid. De tablet heeft nog recht op een kleine vier jaar van beveiligingsupdates.

Samsung Galaxy Tab A8 kopen

De Samsung Galaxy tab A8 is verkrijgbaar in een zilveren en en grafietkleur.

Beste Android-tablets die minder dan 300 euro kosten (2022)

Alternatieven?

In het najaar van 2021 kwam Nokia aandraven met zijn eerste Android-tablet. De Nokia T20 heeft een 10,4 inch IPS LCD-scherm. Met zijn Unisoc T610 is hij niet de snelste, maar hij komt met een opvallend grote 8200 mAh accu waardoor hij dagen meekan. Daarnaast heeft de T20 een knappe aluminium behuizing. Er zijn tot slot slechts twee luidsprekers en er is geen vingerafdrukscanner op deze Nokia-tablet. Je kan alles over dit apparaat lezen in onze review. Het apparaat kost 219 euro en dat maakt hem interessant ondanks zijn compromissen.

De Lenovo Tab M10 Plus (Gen 3) is nog vers van de pers en ligt net in de winkels (Coolblue). Dit is al wel een tablet om in de gaten te houden. Hij heeft een 10,6 inch scherm en werkt met een MediaTek G80-chipset. Het interessant is dat hij meteen met Android 12 verschijnt en ook zeker de update krijgt naar Android 13. De M10 Plus (Gen 3) heeft verder vier luidsprekers, een audiojack en twee 8 MP camera's. Hij wordt uitgebracht met een apart verkrijgbare stylus, maar Lenovo brengt geen keyboard-cover uit voor dit apparaat. De Tab M10 Plus (Gen 3) kost 249 euro.

Conclusie

Net als bij telefoons maken ook fabrikanten van tablets compromissen het lage prijssegment. Je kan heel duidelijk zien dat Lenovo met de Tab P11 Plus andere zaken focuspunten heeft dan Samsung met de Tab A8 en het is aan jou om voor jezelf te bepalen wat doorslaggevend is.

Is het misschien de keyboard-cover, de 128 GB opslag en het grotere scherm van de Tab P11 Plus, of toch het betere updatebeleid en de handige vingerafdrukscanner in de Samsung-tablet? Daarnaast komt Nokia met zijn T20 ook kijken dankzij een uitstekende accuduur en met de gloednieuwe Tab M10 Plus (Gen 3) heb je een Android 12-tablet voor een goede prijs. Welke tablet spreekt jou het meeste aan in het lage prijssegment? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over tablets

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk