De beste goedkope telefoons voor op festivals en feesten (2022)

De beste goedkope telefoons voor op festivals en feesten (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De festivals tijdens de zomer komen steeds dichterbij. Het kan verstandig zijn om op zo'n moment een eenvoudig Android-toestel mee te dragen in plaats van je dure flagship-toestel. Je weet immers maar nooit. Dit zijn de beste Android-telefoons voor op festivals en feestjes.

Goedkope telefoons voor festivals

Laten we eerst duidelijk zijn. Je hoeft echt echt geen wilde feester te zijn om een goedkoper Android-toestel te kopen. Budgettoestellen kunnen ontzettend goed zijn. Alleen hebben we ons voor dit artikel enkel beperkt tot de aller voordeligste toestellen die je kan vinden. Je gaat de telefoons ook niet elke dag gebruiken en dus wil je alleen het absoluut noodzakelijke van wat Android te bieden heeft.

Dat wil zeggen dat je niet van alles beste wil, maar liever wil je wel een smartphone die nog beveiligingsupdates ontvangt om geen risico's te lopen. Android-fabrikanten moeten van Google hun telefoons minstens twee jaar lang van updates voorzien. Hieronder vind je onze selectie van goedkope telefoons voor festivals en feesten.

Beste Android-telefoon voor festivals - Motorola E20

De E-serie van Motorola staat al jarenlang bekend om de goedkoopste toestellen van het merk. De E20 is in oktober 2021 voorgesteld en een handig aspect van deze is de toevoeging van een vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Dat klinkt weinig bijzonder, maar dat is het wel bij de goedkoopste Android-telefoons die er op de markt zijn. Hij heeft een groot 6,5 in inch LCD-scherm en een 1,6 inch octa-core processor. De smartphone werkt met 2 GB RAM en 32 GB opslag.

De beste goedkope telefoons voor op festivals en feesten (2022)

De Motorola E20 komt enkel in een grijze kleur

Motorola koos er wel voor om de E20 met Android 11 Go uit te brengen, ofwel een lichtere versie van het Android-besturingssysteem. Het maakt dat de Alcatel 1B (2022) vlot kan werken op lichtere hardware. Je kan zelfs van zogenaamde Go-apps gebruik maken, dat zijn vereenvoudigde versies van bekende apps zoals Google Maps en Facebook. Go-apps kan je ook gewoon in de Play Store installeren en ze zijn gemaakt om vlot te werken op eenvoudige hardware. In dit artikel lees je meer over Go-apps.

De E20 heeft daarnaast twee cameralenzen op de achterzijde: een 13 MP hoofdcamera en een 2 MP macrocamera. De telefoon bevat een microSD-slot, maar deze telefoon werkt niet met NFC. Interessant is de waterafstotende coating, wat nog niet hetzelfde is als waterdicht.

Motorola E20 kopen

De Motorola E20 is in het grijs te koop voor 92 euro.

Alternatieven

De Realme C11 (2021) gelijkt op een aantal vlakken op de Motorola-telefoon. Hij heeft een 6,5 inch scherm en werkt ook met 2 GB RAM en 32 GB opslag. De C11 heeft eveneens een octa-core-processor, namelijk een 1,6 Ghz chipset. Alleen werkt deze telefoon op de normale versie van Android 11, waardoor de prestaties minder kunnen zijn.

De accu heeft een grote 5.000 mAh capaciteit en je kan hem ook via een micro-usb-poort kan opladen. De telefoon kan ook andere toestellen opladen als je een kabel aansluit. Dat kan een handig kenmerk zijn voor wie op feestjes een vriend uit de nood wil helpen. Volgens Realme heeft de C11 ook een waterafstotende coating gekregen. Het toestel heeft geen vingerafdrukscanner en komt zonder NFC. Hij kost 93 euro en komt in een blauwe en grijze kleur.

De beste goedkope telefoons voor op festivals en feesten (2022)

De grijze variant van de Realme C11 (2021)

De Alcatel 1B (2022) is de recentste smartphone uit onze selectie, wat wil zeggen dat hij langer op beveiligingsupdates kan rekenen. Het toestel is een goede keuze voor wie graag een compacte telefoon meeneemt. Hij heeft een 5,5 inch LCD-scherm.

Alcatel laat het apparaat werken met een quad-core MediaTek Helio A22, dat is een 2,0 Ghz-processor, 2 GB RAM en 32 GB opslag. Het toestel draait op Android 11 Go. De Alactel 1B heeft een 3.000 mAh accu wat ruim voldoende is voor een telefoon met lichte specificaties en een relatief klein scherm. Opladen kan via micro-usb. Verder is er een microSD-slot en een 3,5 mm audiojack. De telefoon is een uitstekende keuze voor zijn prijs, behalve als je echt contactloos met het toestel wil betalen. Hij komt zonder NFC-ondersteuning en er is overigens geen vingerafdrukscanner. De Alcatel 1B (2022) is in een donkerblauwe tint te koop en kost 99 euro.

De beste goedkope telefoons voor op festivals en feesten (2022)

De Alcatel 1 B (2022) heeft een kleiner 5,5 inch scherm met duidelijke randen

De Alcatel 1S (2021) is al meer dan een jaar geleden verschenen en dat is dan ook meteen het grootste nadeel van dit toestel, want hij krijgt dan nog minder dan een jaar updates. De 1S (2021) heeft een 6,5 inch LCD en een 1,8 inch octa-core chipset die wat krachtiger is vergeleken met de concurrenten in deze prijsklasse. Hij werkt op Android 11 Go en heeft 3 GB RAM en 32 GB opslag.

De accu is een 4.000 mAh exemplaar, maar opvallend zijn ook drie cameralenzen: een 13 MP camera die wordt bijgestaan door een 2 Mp dieptecamera, goed voor - portretfoto's op een festival - en een 2 MP macrocamera. Op de achterzijde zit een vingerafdrukscanner, maar ook deze telefoon werkt zonder NFC.

De beste goedkope telefoons voor op festivals en feesten (2022)

De Alcatel 1S (2021) heeft drie camera's

Wat denk jij van deze voordelige Android-telefoons? Overweeg jij om een van deze aan te schaffen of kies je liever een eenvoudigere feature phone voor op festivals of feestjes? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De beste producten en diensten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk