Beste powerbanks voor je telefoon en andere apparaten (2022)

Beste powerbanks voor je telefoon en andere apparaten (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een powerbank is de ideale metgezel van een smartphone op korte en lange tripjes. Wanneer er even geen stroom in de buurt is, zijn ze als een redder in nood en al helemaal wanneer de accu van je wat oudere telefoon niet meer in topvorm is. Powerbanks heb je in veel vormen en maten en dit is onze selectie van de beste powerbanks om je telefoon en andere apparaten op te laden.

De beste allround powerbank - Xtorm Fuel Series 4

Een powerbank lijkt op het eerste gezicht een eenvoudig accessoire voor onder andere tablets, telefoons, draadloze oortjes en e-readers, maar er komen toch een aantal zaken bij kijken. Allereerst bepaalt de capaciteit hoe vaak je een telefoon kan opladen en afhankelijk van het aantal usb-poorten kan je meerdere apparaten tegelijk opladen. Verder speelt snelladen nog een rol met standaarden als USB PD en QuickCharge.

Een powerbank die op heel wat vakjes afvinkt en tegelijk een toegankelijke prijs heeft is de Fuel Series 4 van Xtorm. Hij heeft een ruime capaciteit van 20.000 mAh waarmee je een Android-telefoon zo'n vijf keer kan opladen. Zowel het opladen van de powerbank als van je apparaten gaat snel dankzij de ondersteuning voor QuickCharge 3 en USB PD. Sterk is ook dat deze Xtorm-powerbank drie toestellen tegelijk kan opladen, want er zijn twee usb-a-poorten en een usb-c-poort. Die laatste gebruik je om de powerbank zelf op te laden.

Xtorm Fuel Series 4 kopen
Beste powerbanks voor je telefoon en andere apparaten (2022)
Alternatieven

De Cellularline Shade Powerbank heeft dezelfde capaciteit als de Xtorm, maar hij is ook gemaakt om naast smartphones ook laptops op te laden met zijn grotere vermogen van 65W. Verder beschikt hij eveneens over twee usb-a-poorten en een usb-c-poort. Een nadeel is dan weer dat dit accessoire van Cellularline nog een stuk zwaarder en groter is vergeleken met de Xtorm. Hij kost zo'n 80 euro.

Beste powerbanks voor je telefoon en andere apparaten (2022)

Als je op zoek bent naar een powerbank die zowel draadloos als bedraad kan opladen moet je eens kijken naar de Xiaomi Essential Powerbank Mi Wireless. Die kan je draadloze oortjes of telefoon opladen met een vermogen van 10W dankzij de qi-standaard. Verder is er een usb-a- en c-poort voor bedraad opladen. De Essential Powerbank is een van de voordeligste powerbanks die met 10W draadloos kan laden, maar hij biedt geen ondersteuning voor snelladen. Hij heeft een capaciteit van 10.000 mAh en kost zo'n 30 euro.

Beste powerbanks voor je telefoon en andere apparaten (2022)

Het hoeft ook niet altijd om de beste prestaties te draaien, want misschien zoek je in de eerste plaats een compacte en lichte powerbank die er gewoon erg goed uitziet. Een accessoire dat je één keer uit de nood helpt wanneer je het echt nodig hebt. De Fresh 'N Rebel Powerbank 6.000 mAh komt in maar liefst zes kleuren en weegt slechts 130 gram. Dat is bijna drie keer lichter dan het gewicht van de Xtorm. In ruil is de capaciteit wel lager en heeft de Fresh 'N Rebel maar twee oplaadpoorten.

  • Fresh 'N Rebel Powerbank 6.000 mAh - Amazon.nl - 30 euro
Beste powerbanks voor je telefoon en andere apparaten (2022)

Wat voor powerbank gebruik jij met je telefoon? Vind je snelladen belangrijk en wat met draadloos opladen? Misschien neem je liever een oplader met je mee? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De beste producten en diensten

Heb je tips of ideeën voor de vakantiethemaweek?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk