5 beste WhatsApp-functies die in 2022 zijn uitgebracht

5 beste WhatsApp-functies die in 2022 zijn uitgebracht

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp heeft in 2022 heel wat veranderingen gekend. De berichtenapp is beter geschikt om te gebruiken in grotere verenigingen, je kan meerdere apparaten met je account koppelen en er zijn meer interacties mogelijk in gesprekken. Dit zijn de beste functies die in 2022 zijn uitgerold.

1. Community's en grote groepen

Op Androidworld lees je heel vaak nieuws over WhatsApp en daarom maakten wij een overzicht van de allerbeste functies die je van 2022 moet onthouden. De focus kwam dit jaar bij de ontwikkelaars te liggen op grotere WhatsApp-groepen. Het maximum aantal leden dat per groep is toegestaan is verdubbeld tot 1.024 deelnemers.

Gerelateerde artikelen

Verder is WhatsApp nu veel beter geschikt als communicatiemiddel voor verenigingen en dat is dankzij de Community's-functie. Met Community's kan je meerdere groepen met elkaar verbinden. Binnen een sportclub kunnen er bijvoorbeeld afzonderlijke groepen zijn voor het bestuur, sporters en fans. Admins bepalen wie deel uitmaakt van welke groep en het is ook mogelijk om aankondigingen te doen die alle leden van de afzonderlijke groepen te zien krijgen. Je leest alles over Community's in het het onderstaande artikel.

5 beste WhatsApp-functies die in 2022 zijn uitgebracht

2. Avatars

Je kan sinds december een digitale versie maken van jezelf in WhatsApp. Je avatar kan je instellen als een profielfoto en hij wordt ook gebruikt in een gepersonaliseerd stickerpack. Als je zelf een avatar wil maken, dan kan dat in de instellingen. Daar kan je in een uitgebreide bewerktool je digitale vertegenwoordiger personaliseren.

We mogen in 2023 nog meer verbeteringen verwachten voor avatars. Een van de dingen die we op termijn verwachten is een manier waarop WhatsApp de avatars kan ombuigen tot een verdienmodel. Het zou dan bijvoorbeeld mogelijk zijn om voor bepaalde avatarhaarstijlen en -outfits te betalen in WhatsApp. Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, heeft zo'n functie nog niet bekend gemaakt.

3. Multi-device

Deze functie was veelgevraagd door WhatsApp-gebruikers die een tablet hebben of meerdere telefoons. Het is in 2022 mogelijk geworden om je WhatsApp-account op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken. End-to-end-encryptie blijft ook behouden en je gesprekken zijn met andere woorden dus nog steeds versleuteld.

De Multi-device-functie werkt al voor tablets, laptops en pc's. Verder kunnen bètagebruikers ook al meerdere telefoons koppelen aan hun WhatsApp-account.

4. Polls

Polls zijn altijd leuk in groepsgesprekken. Je kan zo naar de mening van groepsleden peilen en het kan handig zijn om met behulp van een poll een uitje te plannen. Als je een poll maakt, dan stel je eerst een vraag en daarna voeg je antwoordopties toe. Vervolgens kan je in de resultaten zien wie op welke optie heeft gestemd.

5. Emojireacties

Emojireacties zijn nog zo'n nieuwe toevoeging die gesprekken leuker maken. Je kan een appje nu lang ingedrukt houden om er emojireactie bij te plaatsen. Dat werkt deels vergelijkbaar met het systeem in Messenger, die andere berichtenapp van Meta. Het voordeel op WhatsApp is dat emojireacties ook versleuteld zijn door end-to-end-encryptie.

- Lees verder onder de screenshot -

5 beste WhatsApp-functies die in 2022 zijn uitgebracht

6. Spraakberichten

WhatsApp heeft in 2022 meer aandacht gegeven aan spraakberichten. Er is in het voorjaar een pakket van maar liefst zes verbeteringen voor spraakberichten uitgerold. Je kan onder meer nu tijdens een opname pauzeren, een voorbeeld van een spraakbericht beluisteren voor je het verzendt of een spraakbericht beluisteren buiten een gesprek. Als je een langer spraakbericht beluistert en je gaat even iets anders doen, dan onthoudt WhatsApp nu waar je bent gebleven. Dat zijn allemaal handigheden die het gebruik van spraakberichten een stuk comfortabeler maken.

5 beste WhatsApp-functies die in 2022 zijn uitgebracht

Natuurlijk is er nog veel meer nieuws verschenen over WhatsApp in 2022 en je kan al onze artikelen hier ontdekken. Je vindt zo ook in één klap de handigste tips waarmee je nog meer uit de berichtenapp kan halen. Wat is voor jou de belangrijkste verbetering die er dit jaar in WhatsApp is gekomen? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste WhatsApp-tips

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk