Bullit brengt berichten versturen via de satelliet naar elke smartphone

Bullit brengt berichten versturen via de satelliet naar elke smartphone

Dim Vleugel

door Dim Vleugel

Laatst geüpdatet

In Nederland en België is de kans vrij klein dat je je lange tijd in gebied bevindt waar je geen verbinding hebt met een telefoonnetwerk. In andere landen komt dat veel vaker voor. Sinds kort is het mogelijk om met een daarvoor uitgeruste smartphone contact te leggen met anderen via een satellite.

Bullit Satellite

Bullit bracht voor de MWC 2023 in Barcelona de nieuwe CAT S75 en de Motorola Defy2 uit waarvan de laatste niet te koop is in Nederland. Deze twee toestellen hebben naast de gebruikelijke verbeteringen ook voor het eerst de beschikking over Bullit Satellite. Deze techniek zorgt ervoor dat de gebruiker van deze smartphones contact kan leggen met bijvoorbeeld de hulpdiensten door gebruik te maken van een verbinding via de satelliet.

Stel je voor dat je op vakantie bent of aan het werk bent in een land met gebieden voor geen communicatie mogelijk is via een telefoonnetwerk. Het is vervelend dat je dan even niet kunt tiktokken, instagrammen of appen maar dat overleef je wel. Het is een groter probleem wanneer je betrokken raakt bij een ongeluk of autopech krijgt en en er is geen hulp. Dan is contact leggen via een satelliet een uitkomst en daar heb je geen hele dure satelliettelefoon meer voor nodig met Bullit Satellite.

Bullit Satellite Messenger

Bullit heeft speciaal hiervoor een app gemaakt (nog niet beschikbaar) die werkt als elke andere berichtenapp. Wanneer je gewoon verbinding hebt via een 3G/4G of 5G netwerk kun je de app gebruiken om berichten te versturen. Hij werkt dan net als elke andere app zoals WhatsApp en Signal. De kracht van deze app zit in het feit dat wanneer je geen verbinding hebt via een netwerk je toch een bericht kunt versturen. Dit bericht wordt dan bezorgd via de satelliet.

Bullit brengt berichten versturen via de satelliet naar elke smartphone

Data versturen via de satelliet is duur en hoe groter de berichten hoe moeilijker de overdracht. Daarom zit er aan elk bericht een maximum van 140 bytes en dat staat ongeveer gelijk aan 140 tekens. Wanneer je een bericht stuurt naar iemand die deze app niet heeft geïnstalleerd krijgt deze een melding via sms met de inhoud van het bericht er in.

SOS

Wanneer de nood echt aan de man is, bijvoorbeeld in moeilijk begaanbaar terrein of bij een noodgeval van medische aard, dan kun je de SOS-functie activeren in de app. Om een noodgeval duidelijk over te kunnen brengen beantwoord je eerst een aantal vragen die de situatie voor de meldkamer in kaart brengen en hun helpt in te schatten welke hulp er nodig is. Bullit heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Skylo, een bedrijf dat ervoor zorgt dat jouw noodoproep afgehandeld wordt door een meldkamer.

Het versturen en ontvangen van berichten wanneer je verbonden bent via 3G/4G of 5G is gewoon gratis. Berichten versturen via de satelliet kan alleen wanneer er een abonnement is afgesloten voor € 4,99 per maand.

Motorola Defy Satellite Link

Wat nu wanneer je geen CAT S75 hebt of niet wil hebben en toch in bepaalde situaties de zekerheid wil hebben dat je om hulp kunt vragen? Dan kun je gebruik maken van een ander nieuw product dat door Bullit en Motorola op de markt wordt gebracht. Het betreft hier de Motorola Defy Satellite Link en dat is niets meer dan een dongle die je via Bluetooth aan je smartphone kunt verbinden. Ook zitten er fysieke knoppen op waarmee je bijvoorbeeld een SOS-bericht kunt versturen.

Bullit brengt berichten versturen via de satelliet naar elke smartphone

Deze dongle werkt met elke Android-smartphone met Android 10 of later en elke iPhone met iOS 14 of later. Deze Motorola Defy Satellite Lin link kost € 119,00 en vereist net als bij de CAT S75 een abonnement van € 4,99 per maand.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk