Dit zijn de mooiste smartphones ooit gemaakt (+poll)

Dit zijn de mooiste smartphones ooit gemaakt (+poll)

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Word jij wel eens verliefd op een smartphone? Een toestel dat volgens jouw zo mooi is dat je een blij gevoel krijgt als je hem ziet en waarvan je hart een sprongetje maakt als je hem vasthoudt. In dit artikel bespreken we onze smartphone-liefdes en bespreken welke smartphone volgens ons de mooiste ooit is.

Het beste

In de reeks ‘het beste’ brengen we lijstjes en tips over de beste smartphones, apps, tablets en andere smart-producten. In deze reeks vragen we ook jullie mening, dus laat deze vooral achter in de comments onder de artikelen. Ditmaal hebben we het over de mooiste smartphones ooit gemaakt. Elke redacteur benoemt in dit artikel zijn of haar favoriet en houd een liefdevol pleidooi over waarom hij/zij gelijk heeft. Met welke redacteur ben jij het eens?

Dit zijn de mooiste smartphones ooit gemaakt (+poll)
De mooiste smartphone volgens Claudia (Samsung Galaxy S21 Ultra)

De beste smartphone uit 2021, volgens de lezers van Androidworld, is volgens Claudia ook de mooiste smartphone ooit gemaakt. De duurste telefoon uit de Galaxy S21-reeks had de uitdaging om het camera-eiland op een mooiere en subtielere manier te verwerken dan dat bij de Galaxy S20 Ultra en de Note 20 Ultra het geval was. Deze toestellen hadden namelijk een gigantische camerabobbel op de achterkant zitten om de techniek die achter de camera zat te verwerken. En je kan toch wel stellen dat dit bij de Samsung Galaxy S21 Ultra meer dan gelukt is. Het camera-eiland van dit toestel loopt namelijk feilloos over in de zijkant van het toestel en geeft tegelijkertijd het toestel een geheel eigen gezicht mee.

Claudia zei er in haar review dan ook het volgende over: ''De Galaxy S21-serie 5G introduceert een iconische Contour Cut Camera-behuizing die opgaat in het metalen frame, aldus Samsung. Contour Cut Camera staat voor de cameramodule aan de achterzijde die net als de Note 21 Ultra, behoorlijk uitsteekt, maar toch meer opgaat in de behuizing. Dat komt omdat Samsung de module laat doorlopen in de zijkant van de telefoon. Hierdoor lijkt het meer één geheel, dan op de Note 20, en ik vind dat ze daar goed in geslaagd zijn.

De mooiste smartphone volgens Sebastien (Samsung Galaxy S10e)

Sebastien ziet het helemaal voor zich. Al rijdend langs de kunst in een gele Ferrari met daarbij knalgele Galaxy Buds in zijn oren. Daarbij vindt hij natuurlijk zijn weg via Google Maps die op de telefoon op het dashboard draait. En ook deze telefoon is natuurlijk geheel in stijl. De mooiste smartphone ooit is volgens Sebastien namelijk de gele Samsung Galaxy S10e. Het kleinste broertje uit de Galaxy S10-serie uit 2019.

De Samsung Galaxy S10e was de één van de drie toestellen uit de Galaxy S1o-reeks. Het was de goedkoopste én de kleinste van de drie en had qua opties net iets minder te bieden in vergelijking met zijn grotere broers. Zo ontbrak bij deze telefoon onder andere de telelens en had het basismodel minder werkgeheugen. Wel was het toestel met zijn 5.8 inch scherm heerlijk compact en daarmee heel goed met één hand te bedienen. Daarbij kwam de S10e, naast zwart en wit, in verschillende vrolijke kleurtjes op de markt. Kleuren als blauw, groen, rood en dus (kanarie) geel. Ondanks dat het toestel de (iets) mindere telefoon uit de S10-serie was, was het toestel wel degelijk een premium toestel. De Galaxy S10e beschikte namelijk over een glazen behuizing met aluminium frame. Hiermee is de Samsung Galaxy S10e, volgens Sebastien, zonder twijfel de mooiste smartphone ooit.

Dit zijn de mooiste smartphones ooit gemaakt (+poll)
De mooiste smartphone volgens Stella (Xiaomi 11 Lite 5G NE)

De blauwe Xiaomi 11 Lite 5G NE (New Edition) is volgens Stella de mooiste telefoon. Het toestel komt voornamelijk met een erg slank, kleurrijk en licht design. Het toestel weegt namelijk maar zo'n 160 gram en behoort hiermee tot de lichtste smartphones van dit moment. Met zijn 6.8 millimeter is het toestel verder lekker smal.

Het toestel beschikt verder over 6.55 inch AMOLED-paneel met een verversingssnelheid van 90Hz. Het toestel beschikt verder over drie camera's op de achterkant. Het gaat hier om een 64 MP hoofdcamera, een 8 MP groothoeklens een een 5 MP macrocamera. Deze camera's zijn overigens, net zoals bij de Xiaomi 11, op een geheel eigen wijze weggewerkt in het design.

De mooiste smartphone volgens Dimitry HTC One M7

De HTC One M7 was één van de eerste smartphones die gebruik maakte van een metalen behuizing. Wat de HTC One M7 echter uniek maakte is dat deze bijna in zijn geheel van metaal was gemaakt. Hiermee had het toestel echt een unicum. Aluminium zorgt er echter wel voor dat signalen geblokkeerd worden en daarom stond HTC voor de opgave om dit op te lossen. Dit hebben ze destijds echter opgelost, en hoe!

De manier waarop HTC de antennelijnen in het design had verwerkt was namelijk subliem. Ze werden enorm strak in het design verwerkt en zorgden er zelfs voor dat het toestel er nog beter uit kwam te zien. Om het design af te maken beschikte het toestel ook nog over 'dual front speakers' die ethisch een genot voor het oog waren, en ook nog eens voor een prachtig geluid zorgden. Met dit mooie en luxe design bleef de HTC One de concurrentie op dat gebied dan ook mijlenver voor. Concurrenten destijds, denk aan toestellen als de Samsung Galaxy S4 en de LG G2, maakten namelijk gebruik van glanzend plastic en konden daarmee niet tippen aan het premium design van de HTC One (M7). Dit alles maakt volgens Dim, de HTC One M7 de mooiste smartphone ooit gemaakt.

Onze lieve Es

De mooiste smartphone volgens Jelle (ondergetekende- HTC One M8)

In 2014 kwam HTC met de opvolger van de HTC One M7, de HTC One M8. Een werkelijk prachtige smartphone. Het toestel beschikte over een mooi en heerlijk aanvoelende aluminium behuizing met rondingen die je hart nog altijd doet smelten. Verder had de HTC One M8 een zogenoemde 'unibody behuizing', wat in dit geval betekende dat de achterkant van het toestel uit één stuk aluminium bestond die van schermrand tot schermrand liep. Daarbij stond de kleur 'Gun metal grey' het toestel erg goed.

Het design maakte hiermee werkelijk waar gehakt van het design van de Galaxy S5, waarover we in dit artikel meer vertellen. Naast het design blonk de HTC One M8 overigens uit in multimedia. Het toestel had namelijk een prachtig scherm en 'boomsound' speakers die op de voorkant van het toestel pronkten. De HTC One M8 was echter niet het succes wat HTC ervan verwacht had. De verkoopcijfers begonnen goed, maar kakten na een maand helemaal in. Dit had onder andere te maken met de camera van toestel, deze was namelijk erg matig. HTC was destijds namelijk heilig overtuigd van het 'ultrapixel' principe. Een camera met een grote beeldsensor en relatief grote pixels die veel licht op konden vangen. Maar met slechts vier megapixel schoot de camera echter geen detailrijke foto's, en was dit de achilleshiel van het toestel.

Dit zijn de mooiste smartphones ooit gemaakt (+poll)

Mooiste smartphones anno nu

Smartphones gaan de laatste jaren steeds meer op elkaar lijken. Het grote verschil zit hem nu vaak in waar de punch-hole geplaatst is en/of hoeveel camera's een toestel heeft en waar deze zich bevinden. Toch zijn er ook nu nog smartphones die er qua design bovenuit springen. Zo heeft Samsung bij de Galaxy S21-serie de camera's op een mooie manier in het de zijkant van toestel laten doorlopen. Daarmee zijn de cameramodules mooier vormgeven dan de grote dikke camera-eilanden die we vooral vorig jaar zagen. Ook heeft Google bij zijn Google Pixel 6, met zijn opvallende horizontale camera-eiland, gekozen voor een vrij creatief design anno nu. Mooi om te zien, maar zoals we in de review van Sebastien hebben kunnen lezen niet de meest praktische oplossing.

Met wie ben jij het eens?

Welke redacteur heeft volgens jou de mooiste smartphone ooit uitgekozen? Laat het weten in de poll hieronder. Zit jouw keuze er niet tussen? Laat dan vooral ook een reactie achter onder dit artikel, we zijn benieuwd!

Welke redacteur heeft de mooiste smartphone ooit uitgekozen?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk