Daily Muslim

Daily Muslim is een app om moslims te helpen in contact te blijven met hun geloof. Of nou ja, vooral te zorgen dat ze eraan worden herinnerd dat het bijvoorbeeld tijd is voor het gebed. Deze app is enorm uitgebreid en je kunt er dan ook allerlei hulpmiddelen in vinden waarmee je de islam nog beter leert begrijpen. Zo bevat deze app zelfs een leesbare versie van de Koran waarin je ook vertalingen kunt vinden zodat je weet waar het over gaat en je dus gaandeweg meer leert over de islam.

De app geeft je allerlei functies en hulpmiddelen in een prettig af te lezen design om het je makkelijker maken je dagelijks bezig te houden met de islam. De app is enorm intuïtief: je gaat zo door alle menu’s heen en je vindt snel wat je nodig hebt. Dat kan immers vanalles zijn: de plek waar je kunt bijhouden of je al hebt gebeden, de plek waar de gebeden staan en natuurlijk het Kibla-kompas waarmee je kunt ontdekken waar Mekka ligt, ongeacht waar je op dat moment bent. Het is echt een soort kompas waarmee heel makkelijk wordt aangewezen welke kant je op mag bidden en dat werkt erg goed.

Het beste aan deze app is het gedeelte over de Koran: je kunt hem in het Arabisch lezen als je die taal machtig bent, maar dus ook gebruikmaken van de vertaling. Er is ook een dagelijkse Koran-vers om te gebruiken, waarbij je elke dag weer iets nieuws leert uit de Koran. Op de islamitische kalender kun je vervolgens goed zien welke gebeurtenissen er aan zitten te komen, zoals bijvoorbeeld het suikerfeest en de verschillende maanstanden, want die zijn heel belangrijk binnen de islam. Ze bepaalt zelfs wanneer de ramadan begint. Deze app is dus heel erg handig om mee te plannen, maar ook om in bij te houden wat je allemaal al hebt gedaan.

Gerelateerde artikelen

Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk