Icon Pack Studio

Eén van de toffe dingen aan je smartphone is dat je er heel veel creativiteit in kwijt kunt. Misschien niet altijd standaard, maar met bijvoorbeeld een launcher kun je de iconen andere namen geven, er anders uit laten zien en dus het uiterlijk van je telefoon helemaal aanpassen naar smaak. Zo krijgt je telefoon een heel uniek uiterlijk en kun je hem precies zo instellen dat jij hem het meest comfortabel kunt gebruiken. Maar, hoe kun je in één keer een gave icon pack maken, zodat alle apps in één keer hetzelfde soort uiterlijk hebben (qua icoon)? Dat doe je met Icon Pack Studio.

Met deze app (die je moet gebruiken met een launcher) kun je iconen standaard laten aanpassen. Wil je het bijvoorbeeld allemaal wat groter, in een andere vorm of in een andere kleur, dan kun je dat in één keer toepassen op alle iconen door Icon Pack Studio te gebruiken. Wil je juist liever maar één icoon aanpassen, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Zo kun je een icoon lang ingedrukt houden (als je de Nova Launcher gebruikt) en dan via bewerken het icoon aanpassen. Je kunt een logo heel erg naar voren halen of alleen die een andere kleur geven voor herkenbaarheid bijvoorbeeld.

Je kunt Icon Pack Studio gratis gebruiken, maar het is wel een app die een Pro-variant heeft waarvoor je 9,50 euro betaalt voor een levenslang abonnement (of 4 euro per jaar). Hiermee krijg je bijvoorbeeld toegang tot meer functies, maar ook meer toffe standaard packs om uit te kiezen. Probeer echter eerst zelf iets te maken, want in veel gevallen heb je die betaalde versie helemaal niet nodig.

Gerelateerde artikelen

Icon Pack Studio is een goede oplossing voor het euvel waar veel icon packs mee worstelen: het is soms een prachtig icoontjespakket, maar er zijn bepaalde onbekendere iconen die dan niet lekker meedoen met de verandering. Dat kun je door middel van de Icon Pack Studio op allerlei manieren omzeilen, bijvoorbeeld door een ander icoon als voorbeeld te nemen als je één specifiek icoon wilt aanpassen.

Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk