Kwebl: Gebarenboek

Met de app Kwebl kun je gebaren leren die alles te maken hebben met je baby. Of je nu een pasgeboren baby hebt of er eentje verwacht, deze app biedt jou de mogelijkheid om al vroeg te beginnen met het aanleren van gebaren, waardoor jij en je baby vanaf ongeveer 9 maanden met elkaar kunnen communiceren. Hoewel de app oorspronkelijk is ontwikkeld om de communicatie te vergemakkelijken bij baby's met een gehoor dat in orde is, heeft het ook bewezen nuttig te zijn bij baby's met gehoorproblemen. Het doel is echter niet beperkt tot dove baby's; integendeel, het is bedoeld om vroege communicatie tussen ouder en kind mogelijk te maken, ongeacht de gehoorsituatie van de baby.

Kwebl

Het concept achter Kwebl is gebaseerd op het idee dat communicatie begint nog voordat een baby begint te praten. Gebarentaal biedt een alternatieve manier om met je baby te communiceren, lang voordat ze de woorden kunnen uitspreken. Het is een krachtig hulpmiddel om de ouder-kindband te versterken en je baby de mogelijkheid te geven om zichzelf zo snel mogelijk 'verstaanbaar' te maken.

Het aanleren van gebaren aan je baby vereist wel toewijding en consistentie, en het kan al vanaf de geboorte beginnen. Door regelmatig gebaren te gebruiken in dagelijkse situaties, kunnen baby's snel begrijpen wat bepaalde gebaren betekenen en hoe ze die moeten gebruiken om hun behoeften en gevoelens over te brengen. Dit kan frustraties verminderen, omdat baby's zichzelf beter begrepen voelen en ouders beter kunnen reageren op hun behoeften.

Gerelateerde artikelen

Gebaren met je baby

Bovendien kan het aanleren van gebaren via Kwebl de cognitieve ontwikkeling van je baby stimuleren. Het helpt bij het bevorderen van taalbegrip en de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden. Ouders kunnen zich meer betrokken voelen bij de ontwikkeling van hun baby en genieten van de vroege communicatie die plaatsvindt.

Kortom, Kwebl biedt ouders een waardevol hulpmiddel om vroege communicatie met hun baby's te bevorderen, ongeacht de gehoorsituatie van hun kind. Door gebarentaal te gebruiken, kunnen ouders en baby's op een dieper niveau met elkaar communiceren en bouwen ze een sterke band op, terwijl ze tegelijkertijd de ontwikkeling van de baby ondersteunen. Het is een investering in de toekomstige communicatievaardigheden en het welzijn van je kind.

Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk