Merlin Bird ID by Cornell Lab

Vogels kijken is een boeiende activiteit die niet exclusief is voor doorgewinterde vogelaars. Iedereen heeft wel eens nieuwsgierig naar de tuin geloerd en zich afgevraagd welke gevederde vriend daar zit te fluiten. Hier komt Merlin, de vogelherkenningsapp, te hulp. Merlin is de perfecte metgezel voor zowel beginners als ervaren vogelaars en biedt een scala aan handige functies om je te helpen vogels te identificeren en meer te leren over hun gedrag en habitat.

Merlin Bird

Een van de meest opmerkelijke eigenschappen van de app Merlin is zijn vermogen om vogels te identificeren aan de hand van hun zang. Zelfs als je de vogel niet kunt zien maar alleen zijn lied kunt horen, kan Merlin je vertellen welke vogelsoort je hoort. Dit indrukwekkende kenmerk wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met eBird, een uitgebreide database met vogelwaarnemingen, geluiden en foto's. eBird, waarbij enthousiaste vogelaars en natuurliefhebbers wereldwijd bijdragen, is een waardevolle bron van informatie over vogels.

Merlin maakt uitgebreid gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om je zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien. Wanneer je een vogel wilt identificeren, kun je een foto maken of een beschrijving geven van de vogel, zoals de kleur, grootte en locatie. De app vergelijkt deze gegevens met de gegevens in eBird en presenteert je met nauwkeurige suggesties voor de waargenomen vogelsoort.

De kracht van Merlin zit echter niet alleen in de AI, maar ook in de gemeenschap van vogelliefhebbers die bijdragen aan de eBird-database. Deze samenwerking tussen mens en technologie is een mooie illustratie van hoe technologie en crowdsourcing kunnen samenkomen om ons begrip van de natuur te vergroten.

Gerelateerde artikelen

Vogels kijken

Merlin is niet alleen handig voor thuis, maar kan ook een onmisbare metgezel zijn tijdens het reizen. Of je nu in je achtertuin vogels wilt observeren of nieuwe soorten wilt ontdekken tijdens een avontuurlijke reis, Merlin staat klaar om je te helpen.

In een wereld waarin technologie vaak als afstandelijk wordt beschouwd, is Merlin een prachtig voorbeeld van hoe technologie en menselijke betrokkenheid kunnen samenkomen om ons dichter bij de natuur te brengen en ons te helpen de schoonheid van vogels te ontdekken. Het is een mooie samenwerking tussen mens en machine om ons begrip van de natuurlijke wereld te verdiepen.

Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk