one sec—delay distracting apps

One Sec is een app die je helpt om je social mediagebruik een beetje binnen de perken te houden. We kennen het allemaal wel: je opent TikTok voor één filmpje, en voor je het weet ben je een half uur verder en heb je vanalles en nog wat leuks voorbij zien komen, maar niet per se dingen waar je écht iets aan hebt. Geen probleem als je even wat entertainment wil krijgen, maar het kan een flinke en ongewenste tijdslurper zijn. De app One Sec helpt je bewuster te worden van je social mediagebruik, maar ook wat rustiger te maken.

One Sec

Voor veel mensen geldt dat hun spanning omhoog gaat wanneer ze social media bezoeken. Het is toch spannend of je geen bericht van je ex ziet, jaloers wordt op die kennis die het allemaal zo voor elkaar lijkt te hebben of iets ziet waar je het gewoon pertinent mee oneens bent. We zijn allemaal mensen en dus kunnen die dingen ons dwars gaan zitten. Dat hoeft zeker niet altijd te gebeuren, maar dat kan wel. 

One Sec laat je voordat je de app opent (je kiest zelf bij welke apps) even een keertje heel diep inademen. Zo maak je ruimte vrij in je hoofd om gewoon te genieten van social media, maar ook maakt het je bewuster van hoe vaak je social media gebruikt. Dat kun je overigens ook in de app terugzien: hoeveel uurtjes er verloren gaan in de Instagrams, Facebooks en Twitters van deze wereld. Confronterend? Ja. Effectief? Ook.

Gerelateerde artikelen

One Sec biedt je gratis de mogelijkheid om één app van zijn magie te voorzien, wil je meer apps gebruiken, dan moet je overstappen op Premium dat gelukkig vrij goedkoop is (5 - 10 euro per jaar). Alles om jou te helpen het beter te doen voor jezelf, zonder dat je social media helemaal gedag hoeft te zeggen. Misschien werkt het totaal niet voor jou, maar je kunt het allicht proberen.

Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk