Vlaggen

Vlaggen test je kennis van wereldvlaggen. Wat was ook alweer de vlag van Zweden? Hoe ziet die van Turkije eruit? Jij leert het door middel van de quizzen in deze gratis te gebruiken app. De app is eenvoudig, maar doet wat hij moet doen. Je kunt allerlei spelmodi kiezen, zoals een gewone quiz waarin een landnaam staat en dan vier vlaggen. Jij moet dan kiezen welke vlag er bij dat land hoort. Wil je er wat meer tijdsdruk op hebben, dan is er ook een race tegen de klok-modus. De app heeft zelfs multiplayeropties, want je kunt ook vrienden uitdagen voor een potje raad-de-vlag. Weer eens iets anders dan Capture the Flag.

Vlaggen

Wat Vlaggen zo leuk maakt, dat is de educatieve waarde van de app. Je leert gaandeweg de namen van de landen op de wereld: omdat er wel 200 vlaggen inzitten, leer je die er uiteraard bij. Je kunt in de app ook extra informatie raadplegen over een land, zoals informatie over de bevolking, de hoofdstad en waar het ongeveer ligt. Kortom, ook meteen handig voor topografie. Wil je het zelf bovendien wat rustiger aandoen, dan kun je ervoor kiezen om alleen vlaggen uit een bepaalde regio te spelen. Alleen Europa, of alleen Azië: maak die regio's steeds groter en voor je het weet ken je bijna alle wereldvlaggen uit je hoofd. 

Gerelateerde artikelen

Of je nou een kind bent of een volwassene die al bereisd is: de app biedt verschillende moeilijkheidsniveaus wat hem lekker laagdrempelig maakt. Wil je dus wat meer over vlaggen te weten komen (handig bij bijvoorbeeld de Olympische Spelen of het Songfestival), dan is dit een goede app om je flink op weg te helpen. Zo kom je net even wat slimmer over bij je vrienden, maar vooral bij jezelf: er is immers niets zo frustrerend als een bekende vlag zien en maar niet weten waar die ook alweer toe behoort.

Lees meer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk