Heel de dag door worden we op onze telefoons overladen door meldingen. Van e-mails tot sociale mediaberichten. Het wordt zo lastig om geconcentreerd van thuis te werken, en zelfs wanneer je 's avonds wil uitblazen na een zware werkdag kunnen meldingen vervelend zijn. Focus Plant beloont je wanneer je even afstand neemt van je telefoon.

Vooraf stel je in hoe lang je afstand wil nemen en vervolgens begint de timer te lopen. Gedurende die tijd verschijnt er een wolkje dat regendruppels laat vallen en na de focustijd kan je druppels gebruiken om virtuele plantjes te laten groeien.

200 soorten planten

De app heeft tot 200 soorten aan planten die je kan vrijspelen en in je persoonlijke tuin kan planten. De bedoeling is dat je de verwilderde en vervuilde tuin weer nieuw leven in blaast. In Focus plant zijn er ook specifieke uitdagingen die je kan voltooien om wat betreft de tijd die je zonder je telefoon spendeert. Als je die voltooit kan je je tuin sneller laten groeien of nieuwe planten ontgrendelen. 

Uiteraard zijn er al heel wat apps die je helpen om te mediteren of die aanmoedigen om je te concentreren op je werk. Focus Plant werkt met de meditatiefunctie van Google Fit en ook een hele waaier van andere apps om de tijd waarin je focus om te zetten in regendruppels. In de lijst van ondersteunde apps herkennen we onder meer het bekende Headspace en Forest.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties