Google Pixel 3 XL

Google Pixel 3 XL - specificaties

Zoals we eerder al ruimschoots te zien kregen in geruchten, heeft Google een toestel met een notch en een zonder voorgesteld. De Pixel 3 XL is de telefoon met notch. Hij heeft een 6.3 inch AMOLED-schermpaneel met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels en een 18:5:9-beeldschermverhouding. Volgens Google is dit het beste scherm dat ze ooit in een telefoon hebben gezet, en het ondersteunt ook HDR. Het scherm behoudt zijn always on-functionaliteit en het kreeg bescherming door Corning Gorilla Glass 5.

De behuizing van de Pixel 3 is gedeeltelijk gemaakt van glas en verder van aluminium en hij ondersteunt ook draadloos laden. Hij meet 158 mm x 76.6 mm x 7.9 mm. De Pixel 3 XL is IP68 waterdicht, dat wil zeggen gedurende 30 minuten in water tot 1,5 meter diep. 

Zoals we verwacht hadden draait de Pixel 3 XL op de Qualcomm Snapdragon 845 (4x2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4x1.7 GHz Kryo 385 Silver) met Adreno 630-gpu. Het toestel krijgt daarnaast 4GB aan RAM in net als bij de Pixel 2 XL werd gebruikt. Er komt ook opnieuw een model met 64GB en een met 128GB opslag. De batterijcapaciteit van de Pixel 3 XL is 3430mAh, en - wie het zich nog zou afvragen - hij komt met Android Pie uit de doos. 

Het eerste wat opvalt is de glazen achterkant. Die is mat afgewerkt, een eerste in de industrie. Ook de speakers zijn 40% luider dan de vorige generatie. 

Google houdt ook vast aan een enkel camera aan de achterkant, en hoopt met die enkele lens in combinatie met slimme algoritmes en image processing hetzelfde te doen waar andere fabrikanten meerdere lenzen voor inzetten. De Pixel 3 moet geen enkel shot missen volgens Google.  De camera heeft een 12.2 MP-lens met een diafragma van f/1.8 en een pixelgrootte van 1.4µm. De Pixel 3 XL heeft een 1/2.55" sensor en het gaat om een 27mm lens die scherp stelt met laser-autofocus. De camera heeft ook optische beeldstabilisatie ingebouwd. Filmen gebeurt in 2160p aan maximaal 30fps en in Full HD aan 120fps. 

Vooraan heeft Google wel dit keer gekozen voor een dubbele camera, want het camera pakt uit met zijn knappe bokeh-effect in de vorm van zogenaamde Super Selfies. Hiervoor werd gebruikt gemaakt van een kwalitatieve 8MP-dieptecamera die gecombineerd wordt met een hoofdcamera die eveneens 8MP is. De hoofdcamera heeft een 28mm lens met een diafragma van f1.8.

Video

Google Pixel 3 XL - prijzen en beschikbaarheid

Eerder in onze verwachtingen stelden we dat Google dit jaar weleens een grote hardware-push naar Europa wilde doen. Het bedrijf hield niet voor niets voor het eerst een evenement in Parijs. Toch durfden we hier ons hand niet voor in het vuur te steken, en terecht, want hoewel de Home-speakers wel hun weg naar Nederland vinden, is dat niet het geval voor de Pixels.

De Pixels zijn beschikbaar in de kleuren: Just Black, Clearly White, en Not Pink. De Pixel 3 XL kost 949 euro voor de 64 GB-versie en 1050 euro voor de versie met 128GB. De Pixel 3 en 3 XL komen (voorlopig) niet naar Nederland, maar wel naar Duitsland. In dit artikel lees je hoe je een Pixel 3 kunt aanschaffen vanuit België.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk