Google Pixel 6a

Google Pixel 6a

De Google Pixel 6a is een aankomende midrange-telefoon. Het gaat om een goedkopere versie van de Pixel 6 en de eerste specificaties en renders zijn alvast gelekt

Design

OnLeaks is een bekende lekker van telefooninformatie en hij is tijdens zijn online speurtocht op informatie over de Pixel 6a gestuit. Op renders zien we dat het ontwerp dus nagenoeg hetzelfde blijft, met een soort streep die doorloopt tot de achterkant van de smartphone. Daarin zitten twee camera’s en een LED. Er is geen vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel, waardoor het erop lijkt dat Google wederom kiest voor een sensor in het scherm.

Aan de voorkant zien we een perforatiegat-design waarin de selfiecamera zit. Daarnaast missen we ook een gat: er zit namelijk geen 3,5mm-audiopoort in het toestel. Als dat klopt, dan zou dat voor het eerst zijn in de Pixel a-serie. Ook is het een vrij kleine telefoon voor zijn doen: hij is 152,2 x 71,8 x 8,7 millimeter met een display van rond de 6,2 inch. Dat maakt hem kleiner dan de Pixel 5a en dan de Pixel 6. Dat laatste is een groot voordeel, want er zijn mensen die het een iets te grote telefoon vinden. Er is wel een nadeel: de camera’s lijken wel meer uit te steken.

Specificaties

9To5Google heeft meer ontdekt over de kenmerken van de aankomende telefoon dankzij de code van Google Camera op de Pixel 6. De Pixel 6a zal allereerst werken met Tensor, dat is Googles eigen chipset die is ontworpen met een focus op kunstmatige intelligentie. Tensor maakt geavanceerde camerafuncties mogelijk, maar ook de slimme Live Translate-vertaalfunctie. Los daarvan is het ook gewoon een krachtige processor die goede prestaties neerzet.

Google Pixel 6a

Verder bleek al dat het scherm ook wat kleiner zal zijn, zo rond de 6,2 inch, vergeleken met 6,4 inch bij de Pixel 6. Het lijkt ons aannemelijk dat Google ook op dit gebied de prijs zal willen drukken door te kiezen voor een eenvoudiger exemplaar.

Bekende camera's

Daarnaast is er ook al meer bekend geraakt over de camera. De 50 MP hoofdcamera van de Pixel 6 ruilt Google om voor een 12,2 MP exemplaar in zijn midrange telefoon. Het is dezelfde camera die het bedrijf heeft gebruikt in al zijn telefoons, van de Pixel 3 tot de Pixel 5. De 12 MP groothoekcamera van de Pixel 6 blijft wel een plaats behouden in de Pixel 6a. Daarnaast krijgt deze smartphone een 8 MP selfiecamera, net als de gewone Pixel 6. De Pixel 6 Pro werd uitgebracht met een 11,1 MP selfiecamera. Dit zijn dus met andere woorden de camera's op de Pixel 6a:

  • 12.2 MP hoofdcamera
  • 12 MP groothoekcamera
  • 8 MP selfiecamera
Google Pixel 6a

Google Pixel 6a - kopen

De Google Pixel 6a is op dit moment nog niet beschikbaar. De telefoon zal in 2022 verschijnen, maar de prijs en lanceringsdatum is niet bekend. 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk