Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro - specificaties

Huawei is erop gebrand om de grenzen van smartphonefotografie te verleggen met zijn nieuwe P30-reeks die uitpakt met verschillende innovaties wat betreft de camera set-up. De Huawei P30 Pro heeft een SuperZoom-camera waarbij de lenzen in een periscoop staan opgesteld volgens een hoek van 90 graden en waarbij niet alleen de dikte maar de breedte van de telefoon kan worden gebruikt om de zoomprestaties te verbeteren.

Als we de camera set-up erbij nemen, dan stellen we vast dat de P30 Pro komt met vier lenzen: een 40 MP (f/1.6) hoofdcamera, 20 MP (f/2.4) groothoeklens, een 8 MP (f/3.4) telelens met 5x optische zoom en een Time of Flight (ToF)-camera. Voorheen zagen we alleen toestellen die maximaal 3 keer optisch konden inzoomen. Huawei komt ook met hybrid zoom tot 10 maal waardoor het beeld softwarematig geoptimaliseerd wordt. Het toestel kan ook digitaal een beeld tot 50 keer vergroten. De hoofdcamera en telelens werden ook uitgerust met optische beeldstabilisatie en AIS, dat is beeldstabilisatie door middel van kunstmatige intelligentie.

Nachtfotografie

Een andere innovatie op het gebied van camera zit hem in de hoofdcamera die met zijn f/1.6 diafragma en pixel binning-tehnologie met de 40 MP sensor al veel licht opvangt, maar Huawei heeft nog veel meer aan de sensor van zijn hoofdlens gesleuteld. De Chinese gigant maakt namelijk geen  gebruik van de klassieke RGB-sensor met rode, groene en blauwe pixels, maar het ontwikkelde daarentegen een RYB-sensor, een zogenaamde SuperSpectrum-sensor.

Het idee daarachter is dat de kleur geel toelaat om veel meer licht in beelden toe te laten, maar Huawei benadrukt dat de ontwikkeling van zo'n sensor een moeilijke prestatie was, omdat ze de sensor zo van nul moesten ontwikkelen zodat die met behulp van de kleuren rood, geel en blauw alle kleuren kan vastleggen. Het resultaat is dat de camera uiterst sterk is in het maken van nachtbeelden, op onderbelichte locaties. Meer daarover lees je in ons eerste indruk-artikel over de P30 Pro.

De P30-vlaggenschepen hebben elk de Kirin 980-chipset die voor het eerst met de Mate 20 Pro van Huawei gelanceerd werd. De chipset heeft twee NPU's waardoor geavanceerdere AI-toepassingen mogelijk zijn. De P30 Pro is beschikbaar in twee varianten. De ene heeft 8 GB RAM en 128 GB opslag en de andere heeft evenveel werkgeheugen, maar dan 256 GB opslag.

Huawei P30 Pro - prijzen en beschikbaarheid

De Huawei P30 Pro is beschikbaar in een 128 GB-model voor 999 euro en voor 256 GB opslag betaal je 1099 euro. De telefoon is te verkrijgen in het zwart, Breathing Crystal, Aurora en Amber Sunrise. Je kan hem kopen bij onder meer CoolblueBol.comMediaMarktMobiel.nlBelsimpel, KPNT-MobileVodafone en Tele2.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk