Oppo Find X

Oppo Find X - specificaties

De Oppo Find X volgt in meerdere en mindere mate de trends van 2018. Zo bestaat het toestel aan de voorkant vrijwel uit alleen maar scherm. Het betreft namelijk een 6,4 inch OLED-scherm (1080p) met een screen-to-body-ratio van 92,95%. Dit is op het moment van schrijven het hoogste ratio ooit. Het scherm heeft tevens gebogen randen wat sterke gelijkenissen vertoont met de Samsung Galaxy S9.

Deze schermoppervlakte laat alleen de notch achterwege en dat is een keuze die we bij de concurrentie, op de Mi Mix en de Vivo NEX na) niet veel zien. Om zoveel mogelijk schermoppervlakte te creëren zijn de sensoren en de camera verstopt. 

Als je de camera-app op de Find X start, zal een onderdeel op de achterzijde van het toestel naar boven schuiven en daar is dan ook meteen de frontcam met 25 megapixel te zien. Deze frontcam is voorzien van 3D-gezichtsherkenning. Een vingerafdrukscanner vinden we niet op dit toestel. In de achterkant van het uitschuifbare deel is tevens een dual-camera-setup te vinden: een 16 en een 20 megapixelcamera. 

Verder is de OPPO Find X een Qualcomm Snapdragon 845 met 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan intern geheugen, een 3.730mAh-accu voorzien van  VOOC fast charging, dualsim en Android 8.1 Oreo.

Oppo Find X - prijzen en beschikbaarheid

De Oppo Find X is op 19 juni gelanceerd en zal in september in Nederland verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 999 euro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk