Samsung Galaxy A13

Samsung Galaxy S13 specificaties

Samsung gaat binnenkort een nieuwe budgettelefoon in de Galaxy A-serie lanceren, meldt Gixnezt. Het zou gaan om de Galaxy A13, de opvolger van de betaalbare Galaxy A12. De telefoon komt op de markt in een model met 4G en met 5G en naast deze specificaties zijn er nu ook afbeeldingen van de telefoon opgedoken. 

Design

Op de afbeeldingen zien we de Galaxy A13 met vrij standaard achterzijde. In de linkerbovenhoek bevinden zich drie camerasensoren die verticaal zijn uitgelijnd. De sensoren zitten niet in een module die uitsteekt uit de behuizing maar zijn afzonderlijk op de behuizing geplaatst. De Galaxy A12 heeft een vierkante module met daarin alle camera's. Samsung gaat voor zijn duurste telefoons waarschijnlijk ook voor een soortgelijk camera-ontwerp kiezen, als de Galaxy A13.

De voorzijde komt vrijwel overeen met die van de Galaxy A12. De randen aan de zijkant en aan de bovenkant zijn behoorlijk dun, maar bij de kin is de rand iets dikker. De simkaartsleuf op de Galaxy A13 zit aan de linkerkant, en de volumeknoppen en de powerknop aan de rechterkant. In die laatste knop zit tevens de vingerafdrukscanner.

Specificaties

De Samsung Galaxy A13 zou worden aangedreven door de Dimensity 700-processor, dezelfde chipset als die van de Galaxy A22, met daarbij 8 GB RAM en 128 GB opslag. De 5.000 mAh-batterij zou dit keer met 25 watt snelladen komen, in tegenstelling tot de 15 watt van de A12. Er wordt verder gesproken over een 6,48 inch LCD-scherm met een FHD+-resolutie en een beeldverhouding van 20:9. In dat scherm zien we een waterdruppelinkeping, net als de Galaxy A12 heeft.

De Galaxy A13 krijgt waarschijnlijk een 50 MP hoofdcamera, met daarnaast een groothoek- en een dieptecamera. Aan de voorzijde zit een 8 MP selfiecamera. 

Samsung Galaxy A13

Samsung Galaxy S13 kopen

De Samsung Galaxy A13 verschijnt vermoedelijk in de kleuren zwart, blauw, oranje en wit en we hopen dat Samsung de telefoon, net als de voorganger, nog deze maand aankondigt. Of dat dan de 4G- of de 5G-variant zal zijn, is nog niet bekend.

De Galaxy A12 kreeg een adviesprijs van 179 euro (4 GB + 64 GB) en 199 euro (4 GB + 128 GB). De Galaxy A13 zal ongeveer hetzelfde gaan kosten.

c

c

Afbeeldingen: Gixnezt  

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk