Samsung Galaxy Z Fold 5

Samsung Galaxy Z Fold 5 - specificaties

Deze zomer verwachten we een nieuwe generatie van vouwbare telefoons met de Samsung Galaxy Z Fold 5 en de Z Flip 5. Volgens de eerste geruchten mogen we een grote scherm verwachten, een nieuwe camera en een S Pen in de behuizing. Volgens bronnen van The Pulse gaat Samsung dit jaar de Note-serie laten herleven in de Galaxy Z Fold 5. Het wordt namelijk de eerste vouwbare telefoon met een slot voor de S Pen in de behuizing. 

Vorig jaar kreeg de Galaxy Z Fold 4 een broodnodige camera-upgrade. Hij kreeg in feite de cameraopstelling van de Samsung Galaxy S22. Toch mogen we ook deze zomer weer een sprong voorwaarts verwachten op cameragebied, dat meldt de Vietnamese nieuwssite The Pixel. De Samsung Galaxy Z Fold 5 pakt dit jaar uit met een 108 MP hoofdcamera, een 64 MP telecamera met 2x optische zoom en een 12 MP groothoekcamera. 

Breder scherm, kleine opening

De Samsung Galaxy Z Fold 5 krijgt verder een breder scherm, dat weet onder meer NotebookCheck. Het is opnieuw een 7,6 inch hoofdscherm, net zoals zijn voorganger. Alleen verklapt de resolutie dat het scherm ditmaal breder wordt. Het scherm van de Z Fold 5 heeft een verhouding van 1768 x 2208 pixels, vergeleken 1812 x 2176 pixels bij de Z Fold 4. 

En Samsung gaat dit jaar afrekenen met nog een ander kritiekpunt: de opening tussen het vouwbare scherm. Dit keer gaat de opening nagenoeg verdwijnen, waardoor er minder stof en vuil zal ophopen tussen het scherm van de Galaxy Z Fold 5. Dat schrijft het Zuid-Koreaanse Naver. De verkleining van die opening heeft nog een ander voordeel, namelijk dat de de vouw in het midden van het scherm minder zichtbaar en voelbaar wordt.

Samsung Galaxy Z Fold 5 - prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Z Fold 5 wordt deze zomer verwacht, maar een precieze lanceringsdatum is nog niet bekend. De Samsung Galaxy Z Fold 4, zijn voorganger, was vanaf 1799 euro te koop.

De populairste artikelen over foldables

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk