Sony Xperia 1 IV

Sony Xperia 1 IV specificaties

Sony is een bedrijf dat al jarenlang eigenzinnig zijn eigen pad volgt met zijn telefoons en alles wijst erop dat de Japanners geen intenties hebben om in 2022 van dat pad af te wijken. De Sony Xperia 1 IV krijgt opnieuw een 6,5 inch scherm met een lange 21:9-beeldverhouding en de kenmerkende schermranden aan de boven- en onderzijde. Het paneel is naar verwachting opnieuw een 4K-scherm met 120Hz en zonder afgeronde zijkanten.

De afmetingen leren ons dat de telefoon ongeveer dezelfde grootte krijgt. Hij meet 164,7 x 70,8 x 8,3 mm, vergeleken met 165 x 71 x 8,2 bij de Xperia 1 III. Als we de behuizing bekijken zien we opnieuw rechts de volumeknoppen en de powerknop die dienst doet als vingerafdrukscanner. Bovenaan in het frame is opnieuw plaats voor een 3,5 mm audiojack en een opvallende afwezige is de Google Assistent-knop.

Ook de cameraopstelling komt ons erg bekend voor bij de Xperia 1 IV. De drie cameralenzen staan verticaal opgesteld en er is opnieuw een periscoopcamera voorzien volgens geruchten. Sony zou een nieuwe 50 MP hoofdcamera gebruiken en de telefoon zal voor het eerst 8K-video-opnames ondersteunen. Het zijn slechts de eerste geruchten over deze Xperia 1 IV.

Sony Xperia 1 IV kopen

Het is nog niet bekend wanneer we de Sony Xperia 1 IV mogen verwachten, maar vermoedelijk zal het ergens in april zijn. Ook de prijs is nog niet bekend, maar volgens de lekken verschijnt hij in een zwarte en een groene kleur. 

Afbeeldingen: OnLeaks

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk