Google Pixel Watch

Google Pixel Watch

De Pixel Watch is de eerste smartwatch van Google-makelij die het onderwerp was van meerdere geruchten. We zagen al renders en gelekte foto's van het horloge en Google heeft ook de naam Pixel Watch gepatenteerd.

Een Google-medewerker die het prototype van de Pixel Watch test, zou zijn horloge hebben achtergelaten op restaurant. Dat is alleszins wat Android Central recent schreef bij de eerste gelekte foto's die van de smartwatch zijn gepubliceerd. De foto's tonen een rond horloge met een sterk afgerond scherm. Er is ook een kroon zichtbaar waarmee je vermoedelijk door de interface kan scrollen en er zijn ook twee knoppen langs weerszijden. Er is nog niets bekend over de manier waarop de Pixel Watch oplaadt, omdat er geen oplader bij het horloge was. Het is mogelijk dat de Google Pixel Watch een bedrade oplader krijgt, maar ook dat hij draadloos kan opladen.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Google Pixel Watch

Renders en wijzerplaten

Maar er is nog meer belangrijk Pixel Watch-nieuws. 9To5Google heeft recent ontdekt dat de productnaam 'Pixel Watch' vorige week door Google is geregistreerd als patent in de Verenigde Staten. Het is opnieuw een aanwijzing dat de lancering dichterbij komt. Vorige week zijn er ook duidelijke renders gelekt van Googles eerste horloge door de geruchtenverspreider Evan Blass. Die renders komen volledig overeen met de gelekte foto's en wat opvalt is het Fitbit-logo op de wijzerplaat.

Eerder waren er ook wijzerplaten gelekt van de Pixel Watch en daarop zagen we ook al een Fitbit-icoontje op één van de designs. Alles wijst erop dat je straks de Pixel Watch zal kunnen toevoegen in de Fitbit-app, wat ook een logische zet lijkt vermits Fitbit sinds vorig jaar in handen is van Google.

Google Pixel Watch

De Pixel Watch met zijn rond design

Is het nu echt zo ver?

De Pixel Watch komt volgens geruchten in een zwarte, gouden en grijze tint en hij krijgt 32 GB opslag, wat opvallend veel is voor een smartwatch. Het horloge zal werken op de Wear OS 3.1-software van Google. Mogelijk heeft de Pixel Watch een Exynos-chipset van Samsung en er wordt verwacht dat hij met de Google Assistent werkt.

Google werkt voor zijn smartwatch samen met Samsung en het horloge zal onder meer dezelfde sensors - waaronder de hartslagsensor - gebruiken die ook in de Galaxy Watch 4 zit. Het lijkt er dus op dat de Pixel Watch ook een onderdeel is van de samenwerking tussen Google en Samsung voor Wear OS 3 vorig jaar. Mogelijk kon de Galaxy Watch 4 de eerste zijn die de nieuwe Wear OS 3-software zou krijgen, als Samsung daarna ook Google zou helpen met het uitbrengen van zijn eerste smartwatch.

Google Pixel Watch

Google neemt sensors over van de Galaxy Watch 4 voor de Pixel Watch

Verder zal de Pixel Watch draaien op een nieuwe versie van Wear OS, versie 3.1. Al is het niet bekend welke functies met die versie komen. Brar stelt ook dat de Pixel Watch in twee groottes komt en met vier kleuren van horlogebandjes. 

Al jarenlang doken er regelmatig nieuwe geruchten op over komst van een eerste Google-smartwatch, maar er is toen nooit een horloge op de markt gekomen. Dit keer zijn er echter zoveel geruchten van verschillende bronnen gepubliceerd, waardoor de informatie wel geloofwaardig is.

Gerelateerde artikelen

Google Pixel Watch kopen

De Google Pixel Watch is nog niet officieel voorgesteld, maar volgens geruchten kost hij tussen de 300 en voor dollar. Dat vertaalt zich naar verwachting in de praktijk naar een prijs tussen de 300 en 400 euro.

Google zal zijn Pixel Watch vermoedelijk in mei aankondigen tijdens zijn jaarlijkse Google I/O-conferentie, die plaatsvindt op 11 en 12 mei. Het horloge zal beperkt beschikbaar zijn en het is niet bekend of hij naar Nederland en Belgi¨e, of zelfs naar Europa komt.

De populairste artikelen over de Pixel Watch
Specificaties
Camera's
Scherm en afmetingen
Geheugen en opslag
Connectiviteit en sensoren

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk