Samsung Galaxy Watch 5

Samsung Galaxy Watch 5 specificaties

 De voorbije maanden is er informatie gelekt over een nieuwe smartwatch van Samsung, de Galaxy Watch 5, zoals hij zal heten. Het is een nieuw horloge met Wear OS en de opvolger van de succesvolle Galaxy Watch 4. De Galaxy Watch 5 komt dit keer zonder de Classic-variant die er als een typisch horloge uitziet. Mogelijk verdwijnt daarnaast de draaiende rand waarmee je door de interface kon navigeren.

De Watch 5 zal uitgerust zijn met een thermometerfunctie. De sensor moet de huidtemperatuur meten en via een algoritme wordt die meting omgezet naar de lichaamstemperatuur. Samsung zou een tegen technologie hebben ontwikkeld die externe invloeden zoals sport en direct zonlicht kan uitsluiten bij temperatuurmetingen. Je horloge kan dus met andere woorden weten wanneer je koortjes hebt of wanneer je lichaamstemperatuur te laag is. 

Dankzij de overstap van het eigen Tizen-systeem naar Wear OS met de Galaxy Watch 4 kon het horloge werken met apps via de Google Play Store. Alleen hebben die slimme functies ook een impact op de accu. Samsung lijkt zich daar bewust van te zijn met de ontwikkeling van de Watch 5, want dat horloge zal een grotere batterijcapaciteit krijgen. Hij komt met een 276 mAh accu vergeleken met 247 mAh bij de Watch 4. Dat is een verhoging van bijna 12 procent. Stel dat de hardware en software van de horloges hetzelfde is, zou de Watch 5 daarmee toch enkele uren langer moeten werken. Deze informatie is ook nog eens door een andere bron bevestigd.

Samsung Galaxy Watch 5 specificaties

De Samsung Galaxy Watch 5 wordt vermoedelijk in de zomer door Samsung aangekondigd. Over de prijs van de smartwatch is nog niets bekend.

Specificaties
Camera's
Scherm en afmetingen
Geheugen en opslag
Connectiviteit en sensoren

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk