3 kleine maar handige YouTube-verbeteringen voorgesteld

3 kleine maar handige YouTube-verbeteringen voorgesteld

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouTube gaat strenger optreden tegen toxische reacties op zijn platform. De ontwikkelaars testen ook twee nieuwe functies: emojireacties en een wachtrij van video's in de Android-app. Dit alle recente verbeteringen die zijn aangekondigd:

1. Timeout voor toxische gebruikers

Het internet werkt als een magneet voor gebruikers die haatdragende en kwetsende reacties plaatsen. Vaak zijn het dingen die ze niet fysiek tegen deze persoon zou durven zeggen, maar het internet neemt een soort barrière weg bij deze mensen.

YouTube gaat nu strenger optreden, want spamberichten en ongepaste reacties worden nu beter door algoritmes gedetecteerd, dat zegt Google in een bericht op het YouTube-helpforum. Die betere detectie gebeurt ook in de chat onder live video's.

YouTube gaat verder ook een waarschuwingsmelding sturen naar zulke gebruikers. Als ze daarna opnieuw de beleidsregels van YouTube schenden kunnen ze een timeout krijgen. Zo kunnen ze 24 uur lang niet meer reageren op YouTube. Voorlopig werkt dit alleen voor reacties die in het Engels zijn geschreven, maar YouTube wil het systeem breder uitrollen.

Gerelateerde artikelen

2. Wachtrij voor video's

Als je de YouTube-website gebruikt dan kan je een wachtrij maken van video's die dan als een soort playlist afspelen. YouTube test nu ook zo'n functie voor zijn Android- en iOS-app, dat weet 9to5Google. Naast de titel van een video kan je op het menu met de drie puntjes drukken om hem dan als laatste in de wachtrij toe te voegen. Vervolgens maakt YouTube een wachtrij die je onderaan het scherm te zien krijgt.

De functie wordt op dit moment alleen getest bij Premium-gebruikers. Als je op YouTube Premium bent geabonneerd, kan je de functie in de app activeren. Dat doe je via: profielicoontje -> Instellingen -> Probeer nieuwe functies -> Wachtrij -> Uitproberen. Het is niet bekend wanneer de functie breder beschikbaar zal zijn.

YouTube heeft ook al 'Later bekijken' en 'Afspeellijsten', maar als je video's daar aan toegevoegd komen ze ook in je bibliotheek te staan. Je moet ze daarna handmatig verwijderen. Een wachtrij wordt na het kijken automatisch verwijderd.

3. Emojireacties

Emojireacties lijken wel 'hot' te zijn. Je hebt ze in Google Berichten en ook WhatsApp heeft ze sinds dit jaar. YouTube test nu ook zulke reacties, dat blijkt uit een blogbericht. Ze zijn speciaal bedoeld voor tijdens live video's. Je kan dan reageren met onder meer een hartje, een lachend gezicht of een verbaasde emoji. Op dit moment zijn ze slechts voor een beperkte groep gebruikers zichtbaar.

Wat denk jij van deze nieuwe functies voor YouTube? Ben je blij dat het platform strenger gaat moderenen en ga jij de wachtrijfunctie testen? Laat het ons weten in de reacties.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en uiteraard hoort hier een Androidapplicatie bij. De YouTube-app voor Android is gekoppeld aan je Google-account en bevat de ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk