4 nieuwe Telegram-functies nu beschikbaar in de app

4 nieuwe Telegram-functies nu beschikbaar in de app

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Telegram heeft een belangrijke update gekregen die gebruikers meer opties geeft bij het gebruik van emojireacties. Verder kan je makkelijker je account delen via een link, je kan de volgorde van downloads bepalen en meer. We bespreken alle nieuwigheden.

Telegram emojireacties- en statussen

Wat eerst een functies was voor Premium-gebruikers is nu voor iedereen toegankelijk. Je kan nu eender welke emoji gebruiken om op een bericht te reageren, dat blijkt uit een blogbericht van Telegram. Daarvoor heeft de app een nieuw keuzemenu met categorieën voor emoji uitgerold. Het verschijnt zodra je op een bericht tikt, en daarna naast de emoji op het pijltje.

Nieuw is de emojistatus. Als je in Telegram op je profielicoontje tikt, dan krijg je de nieuwe optie om een emojistatus in te stellen. Op dat moment kan je ook weer een emoji kiezen uit een hele lijst van opties, maar daarna dien je nog in te stellen hoe lang de status actief mag zijn.

4 nieuwe Telegram-functies nu beschikbaar in de app

Deelbare links en downloads

Als je je Telegram-profiel met iemand wil delen, dan was er al een QR-code die je kan tonen aan iemand of kan doorsturen. Zo kunnen ze snel met jou in contact komen. Wie een gebruikersnaam in Telegram gebruikt, kan die nu makkelijker delen, dankzij een nieuw formaat van links die naar je profiel verwijzen. Je kan je Telegram-profiel delen met de link: 'jegebruikersnaam.t.me'.

Telegram is dan wel een berichtenapp, maar de app is ook erg geschikt voor het delen van grote bestanden. Als je een Premium-abonnee bent, kan je bestanden tot 4 GB delen, en voor gratis gebruikers is er een limiet tot 2 GB. Stel dat je meerdere bestanden tegelijk downloadt, da kan je nu voortaan de volgorde kiezen waarin die downloads gebeuren. Sleep het belangrijkste bestand naar boven in de rij.

4 nieuwe Telegram-functies nu beschikbaar in de app

Als laatste heeft Telegram ook enkele animaties in de app verbeterd en de app ondersteunt nu ook de gekleurde Material You-icoontjes van Android. Sinds de Android 13-update kunnen ook apps van derden zo'n icoontje aanbieden. De laatste update van Telegram wordt nu uitgerold en hij moet in de komende dagen op je telefoon beschikbaar zijn.

Bedankt voor de tip, Tom en Ronald!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk