ActionDash is nieuwe app die Digital Wellbeing naar elke telefoon brengt

ActionDash is nieuwe app die Digital Wellbeing naar elke telefoon brengt

ActionDash

In 2018 hebben zowel Google als Apple een tool in hun besturingssysteem ingebouwd waarbij je het gebruik op je smartphone kan bijhouden en inperken. In Android heet deze tool Digital Wellbeing. Eerst werd deze alleen op Pixel-smartphones ingezet tijdens de lancering van Android 9.0 Pie. Op 18 oktober werd Digital Wellbeing voor alle Android One-smartphones beschikbaar gemaakt. Alle andere telefoons moeten nog wachten of ze deze tool überhaupt wel gaan krijgen: Digital Wellbeing zit namelijk niet standaard in Android 9 verwerkt.

Digital Wellbeing bestaat uit drie onderdelen:

> Het dashboard: het inzien van je gebruiksgegevens
> App timers: het limiteren van hoe lang je Apps kan gebruiken
> Wind Down: 's avonds het scherm op zwart-wit zetten en nachtfilter inschakelen

Je kan hier alles lezen over de tool.

ActionDash is nieuwe app die Digital Wellbeing naar elke telefoon brengt

ActionDash is een gratis app die je het dashboard van Digital Wellbeing voorschotelt. De app is gemaakt door dezelfde maker als het bekende Action Launcher. ActionDash is niet een letterlijke kopie van Digital Wellbeing maar het lijkt er wel op. Nadat je de app hebt geïnstalleerd moet je eerst toestemming geven dat de app bij je gebruikersgegevens kan en je aantal meldingen kan lezen.

Heb je deze toestemming gegeven, dan kan je de volgende zaken inzien. Het begint bij hoe lang je in elke app hebt doorgebracht. Dit wordt per dag en week geanalyseerd. De welbekende cirkelweergave van Digital Wellbeing met kleurtjes die aangeven hoe lang je welke app hebt gebruikt zien we hier terug. Je kan zelfs zien hoe je appgebruik in welke interval valt: gebruik je een paar apps heel erg lang, of heel veel apps heel erg kort?

Swipe je naar links toe, dan kom je in het tweede van de vijf tabbladen. Hier is te zien hoe lang je je telefoon in haar geheel gebruikt: per dag of per uur is dit in te zien. Een geheel per week wordt ook gegeven, net als details per dag van de afgelopen week.

Het derde tabblad geeft aan hoe vaak je apps opstart. Systeemapps worden hier ook genoemd zoals de OnePlus-launcher: deze zaken filtert Digital Wellbeing eruit maar ActionDash heeft bewust ervoor gekozen deze mee te nemen.

ActionDash is nieuwe app die Digital Wellbeing naar elke telefoon brengt

Het vierde tabblad geeft inzicht in hoeveel meldingen je op een dag hebt ontvangen en welke apps deze meldingen veroorzaken. Je zult verrast zijn hoeveel meldingen je in totaal zult ontvangen op een dag: een stuk of 800 is mijn geval vaak genoeg voorgekomen. Terwijl ik geeneens in veel WhatsApp-groepen zit!

ActionDash is nieuwe app die Digital Wellbeing naar elke telefoon brengt

In het laatste tabblad kan je zien hoe vaak je je telefoon ontgrendelt en hoe lang je vervolgens je telefoon gebruikt. Ontgrendel je vaak je telefoon om snel even iets te doen of juist om een lange game-sessie te houden? In de grafiek is dit allemaal in te zien.

Ten slotte krijg je elke dag om 21.00 uur een melding met hoe lang je je telefoon hebt gebruikt. Er staat ook meteen bij of dit langer of korter is dan de dag ervoor. Zo word je meteen met je neus op de feiten gedrukt.

ActionDash downloaden

ActionDash kan je met de knop hieronder gratis downloaden. Voor ongelimiteerde analyses door de tijd heen en een donker thema zal je de premium versie moeten aanschaffen.

Deze kost 4,99 euro en haalt meteen de advertenties om de plus versie te kopen uit de app weg. ActionDash is 5,2 MB om te downloaden en werkt vanaf alle smartphones met Android 5.0 Lollipop en hoger.

ActionDash
Met ActionDash kan je je smartphonegebruik op een overzichtelijke manier inzien en beheren. Hoeveel notificaties je binnenkrijgt, hoe lang je per dag/ week op je sma ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Duitsland onderzoekt of Apple macht misbruik met App Store

De Duitse kartelwaakhond gaat onderzoeken, of Apple een te grote machtspositie heeft in de markten waarin het actief is. Het...

Samsung kondigt virtueel evenement aan op Mobile World Congress

Samsung organiseert op 28 juni tijdens het Mobile World Congress (MWC) van dit jaar een virtuele Samsung Galaxy-sessie. Tijde...

Google Chat heeft nu een verbeterde zoekfunctie, zo werkt het

Google heeft zijn chat-app weer een stukje verbeterd en dit keer is de zoekfunctie aan de beurt. Google meldt dat het zoeken...

Carl Pei: "OnePlus One heeft nog steeds meer dan 300 actieve gebruikers"

In april van 2014 lanceerde het nieuwe OnePlus zijn eerste smartphone, de OnePlus One. Nu zeven jaar later, wordt deze telefo...

Google laat je nu berichten naar bedrijven sturen in plaats van te bellen

Geen zin om te bellen met een bedrijf en dan minutenlang te luisteren naar vervelende wachtmuziek? Google komt met een altern...

Lees meer