Amazon Music heeft nu een gratis formule in Verenigde Staten

Amazon Music heeft nu een gratis formule in Verenigde Staten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Amazon Music

Amazon wil in de Verenigde Staten de concurrentie op Spotify en Apple Music verhogen met een eigen gratis formule van Amazon Music, net als we al jaren kennen van Spotify. Voorlopig gaat het nog niet om een grootse lancering, maar het is vanaf nu mogelijk om aan Alexa smart speakers te vragen om muziek af te spelen. Gratis gebruikers kunnen enkel bepaalde afspeellijsten en zogenaamde radiostations beluisteren. Dat laatste zijn oneindige afspeellijsten met muziek op basis van een artiest of genre. Net als bij Spotify is er ook afwisselend reclame te horen.

Het nieuws over Amazon Music valt op dezelfde moment dat bekend raakt dat YouTube Music nu gratis te beluisteren is via Google Home-speakers. Voorlopig werkt het gratis beluisteren van muziek via Amazon enkel nog maar via een smart speaker met Alexa in de Verenigde Staten, dat meldt Variety, maar het bedrijf van CEO Jeff Bezos is volgens Billboard van plan om zijn dienst ook volledig uit te rollen naar alle platformen. Eerder al had Amazon 'Music Unlimited' met eenzelfde prijskaartje als Apple Music en Spotify en daarnaast kregen Amazon Prime-klanten toegang tot een beperkte selectie van muziek zonder meerprijs.

Spotify marktleider

Amazon Music heeft momenteel wereldwijd zo'n 20 miljoen abonnees, terwijl Spotify marktleider is met 100 miljoen betaalde gebruikers. Apple Volgt Spotify met 40 miljoen betaalde abonnees, maar is in de Verenigde Staten wel marktleider met 25 miljoen abonnees. Het is nog niet bekend hoeveel abonnees YouTube Music heeft, dat is de streamingdienst van Google die vorig jaar gelanceerd werd.

Voorlopig is het nog niet bekend of Amazon Music ook plannen heeft om zijn gratis formule ook bij ons uit te rollen. Er zal vermoedelijk meer duidelijkheid komen in de komende maanden. Er wordt ook gespeculeerd over de lancering van draadloze oortjes van Amazon, maar daarover is nog niets bekend. Wij kijken in ieder geval uit naar een vergelijking van de gratis formules van de drie streamingdiensten.

Amazon Music

Amazon Music

Met Amazon Music krijg je toegang tot de on-demand streamingservice van Amazon, met meer dan 40 miljoen nummers, duizenden afspeellijsten en gepersonalisee ..

Apps

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk