App van de Week: de flinke Android-update van BeReal is er

App van de Week: de flinke Android-update van BeReal is er

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

BeReal is inmiddels al een aantal maanden in ons leven, tijd om er wat dieper in te duiken. En wat is een beter moment dan deze app als App van de Week uitroepen wanneer de grote Android-update live is? Deze week bespreken we BeReal.

BeReal

Perfectie, gestileerde plaatjes van boven, heftige filters: mensen zijn dat glamoureuze plaatje van Instagram soms een beetje zat. Daarvoor is BeReal in het leven geroepen. Deze Franse app geeft je niet wanneer jij dat wil, maar wanneer hij dat wil een melding: It’s time to BeReal!’ Vervolgens moet je binnen twee minuten twee foto’s maken: een met je achtercamera en een met je voorcamera (waarbij de foto’s nagenoeg op hetzelfde moment worden gemaakt). Geen tijd om na te denken, geen filters en geen tijd om vanalles te ensceneren. Maak je je BeReal later dan die twee minuten (wat heel goed kan, omdat je meetings hebt, in de bios zit en gewoon leeft), dan wordt hij bestempeld als een ‘late’.

Je zou denken dat mensen dat maar ingewikkeld vinden, zulke ‘rauwe’ kiekjes, maar inmiddels is BeReal al meer dan 53 miljoen keer geïnstalleerd. Lekker bezig. Zo lekker, dat het geld heeft vrijgemaakt om een betere app te maken voor Android. Dat is te merken. De app lijkt veel soepeler te draaien. Ook is het design aangepast, waardoor de app er wat minder vierkant en wat moderner uitziet. Ook lijkt het nieuw te zijn, of de schrijver van dit stuk heeft niet opgelet, dat je de ‘selfie’ van anderen kunt verslepen. Zo kun je alles zien wat er op de foto met de achtercamera’s is gekiekt.

App van de Week: de flinke Android-update van BeReal is er

Met de billen bloot

Door de update is ook te zien hoe vaak je erover hebt gedaan om de BeReal te maken. Je moet dus echt met de billen bloot (nou ja, niet helemaal écht natuurlijk). Daarnaast is het ook beter gemaakt om te zien wie er vrienden met je wil zijn. Dat is belangrijk, want BeReal draait vooral om echte vrienden. Die krijgen dat realistische kijkje in je leven. Al is er ook een ‘ontdekken’-gedeelte waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten: het blijft wel social media natuurlijk. Wel is er een voorwaarde: je moet eerst zelf een BeReal posten voordat je die van een ander mag zien.

BeReal is een toffe app, zeker nu hij zo’n visuele verbetering heeft doorgemaakt. Het concept zit goed in elkaar en dat is ook te merken aan hoeveel mensen het gebruiken. Het is niet makkelijk om een nieuw social medium op te zetten en succesvol te maken, want de gevestigde orde is nu eenmaal erg.. gevestigd. Dit concept blijkt echter zo origineel dat veel mensen er enorm fanatiek mee aan de slag gaan. Het voordeel is dat dat maar tot op zekere hoogte kan waar het gaat om je eigen posts. Je krijgt nu eenmaal maar één keer per dag de oproep om een post te maken. Eigenlijk is dat heerlijk. Het haalt veel druk van de ketel.

De update van de app is een welkome verrassing, maar niet bij iedereen werkt hij even goed. Ook schrikken sommige mensen ervan het getal kunnen zien hoe vaak ze hebben geprobeerd een BeReal te maken. Uiteindelijk maakt de update de app echter veel moderner, waardoor we dit wel degelijk als een flinke stap vooruit zien.

Elke dag stuurt de app BeReal een melding die jij en je vrienden te zien krijgen en die luidt dat je precies twee minuten hebt om een foto te maken. Geen tijd dus om ..

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Heb jij BeReal al of ben je er niet zo van? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk