App van de Week: de NASA-app is een schat aan informatie

App van de Week: de NASA-app is een schat aan informatie

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is nu al een paar keer misgegaan en uitgesteld, maar de NASA-lancering van Artemis I richting de maan moet toch echt een keertje goed gaan. Om alvast helemaal in de sfeer te raken, kun je de NASA-app downloaden. We bespreken hem deze week als App van de Week, omdat hij blaakt van de informatie.

NASA

Je zou kunnen zeggen dat de NASA-app misschien wel te veel informatie bevat: het is nogal een schat aan kennis die je op je telefoonscherm krijgt. Je kunt informatie op zoeken zoals de tweets van het bedrijf, welke projecten het heeft lopen, alle ins en outs over bepaalde ruimtefenomenen en video’s over alles wat met de ruimte te maken heeft. Zoveel informatie, dat het de app weliswaar heel educatief maakt, maar niet altijd op een heel leuke manier.

Nu heeft NASA ook aparte apps om mensen meer te vermaken met ruimte-zaken, zoals de selfie-app die we eerder hebben besproken. Maar er had wel een klein beetje van die fun in deze app geïntegreerd mogen worden. Iets minder droog, iets meer leren door bijvoorbeeld een spel te doen of iets te kunnen beïnvloeden door je telefoonscherm aan te raken. De app staat nu zo stijf van de informatie die voornamelijk in beeld en tekst wordt gegeven, dat je bijna zou denken dat je naar een soort teletekst kijkt.

App van de Week: de NASA-app is een schat aan informatie

Wel heel droog

Hoewel dat de app wel heel rap maakt en heel duidelijk, hadden we graag wat meer speelsheid gezien. NASA heeft allerlei toffe kinderprogramma’s waarvan het vast een paar goede game-ideeën had kunnen stelen. Of bijvoorbeeld quizzes of een manier om een grappig filter over een foto te zetten zoals in de selfie-app. Nu is het een duidelijke app, maar daar is ook bijna wel alles mee gezegd.

Wel zijn we te spreken over hoe open NASA staat om informatie te delen, helemaal omdat het daar niets voor terug hoeft. Je hoeft niets te betalen, je hoeft geen profiel aan te maken: daardoor is de app enorm toegankelijk. Ook is het lettertype vrij groot, wat de app voor een nog groter publiek toegankelijk maakt. Heel goed gedaan door NASA. Ook bevat de app prachtige beelden van de ruimte, wat het sowieso de moeite waard maakt om deze app te downloaden.

Kort, maar krachtig, dat is de uitleg over deze app, maar dat komt omdat de app ook duidelijk zo minimalistisch mogelijk is gemaakt om de boel overzichtelijk en laagdrempelig te houden. Het mag van ons wel wat interactiever, maar verder doet NASA vooral veel goed met deze gigantische bron van informatie.

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Je zou kunnen zeggen dat de NASA-app misschien wel te veel informatie bevat: het is nogal een schat aan kennis die je op je telefoonscherm krijgt. Je kunt informatie ..

Heb jij wel eens gebruikgemaakt van deze app en vind jij hem fijn werken? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk