App van de Week: FutureMe laat je een brief sturen naar de toekomst

App van de Week: FutureMe laat je een brief sturen naar de toekomst

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Een tijdscapsule. Iedereen heeft er wel eens een gemaakt. De een op de basisschool, de ander op de middelbare en sommigen zelfs op het HBO. Het kan een doosje zijn met spullen en briefjes, maar ook een hele brief over waar je denkt dat je over 5 jaar bent. Alleen: hoe zorg je dat zo’n brief bij je terechtkomt? Daarvoor is nu een app: FutureMe. We bespreken hem in deze editie van App van de Week.

FutureMe

Ooit op mijn HBO heb ik eens een brief naar mezelf geschreven, waarin ik dan moest schrijven hoe ik hoopte dat mijn leven er toen uit zou zien. Mijn docent zou de brieven van de hele klas dan over vijf jaar toesturen. Maar ja, destijds woonde ik in een studentenhuis en dat zijn niet echt plekken waarvan mensen hun post goed wordt doorgestuurd als ze vertrekken. En ik vertrok wel, al ver voordat die vijf jaren voorbij waren. Die brief heb ik dus nooit meer gezien.

Jammer, want het is grappig om te zien hoe je vijf jaar geleden naar dingen keek. Misschien had je een relatie en is die inmiddels allang uit. Misschien was je op dat moment totaal niet van plan om ooit aan kinderen te beginnen en ben je gewenst zwanger van een tweeling. Of misschien dacht je dat je over vijf jaar je eigen restaurant zou openen, maar bleek je een veel grotere passie te hebben voor het inkopen van producten dan van het koken ervan. Natuurlijk helpt een coronavirus ook niet met het goed kunnen inschatten van wat de toekomst brengt, maar dat maakt het ook wel weer nog interessanter om jezelf een brief te schrijven en deze na al die jaren te kunnen lezen.

Lang verhaal kort: FutureMe is een app waarin je jezelf een brief schrijft die dan vijf jaar later naar je toe wordt gemaild. Je logt in met je Google-account en zonder dat je verder hoeft te betalen, kun je zorgen dat je over een bepaalde periode die brief ook daadwerkelijk ontvangt. Je stelt zelf in hoe lang die periode moet zijn. Je kunt in je brief ook afbeeldingen gebruiken of er zelfs video’s aan toevoegen. En, ook leuk: je kiest zelf of de brief privé moet blijven of dat je hem met de rest van de wereld deelt. Zo kun je ook brieven van anderen bekijken en wat inspiratie opdoen.

App van de Week: FutureMe laat je een brief sturen naar de toekomst

Premium-account

Wil je meer uit de app halen, dan is een Premium-account misschien beter. Je kunt daarmee een ongelimiteerd aantal brieven schrijven en je ziet geen advertenties meer. Je kunt kiezen om ze voor 12 maanden te steunen (voor 2,56 euro, 5,99 euro of 8,98 euro) of voor 5 jaar à 27,99 euro, 10 jaar à 59,99 euro of zelfs een leven lang voor 99,99 euro. Dat is een flinke smak geld, waarbij natuurlijk niet gegarandeerd is dat deze app blijft bestaan (of dat we zelf over 10 jaar überhaupt nog apps gebruiken op de manier waarop we dat nu doen). Toch is het wel grappig om te zien, juist bij een app die zo met de toekomst bezig is.

Het is een leuke app met een fijn design en een duidelijke onderverdeling van mogelijkheden (en zelfs inspiratie voor wat je in je brief kunt schrijven, wanneer je linksonder op het lampje tikt). Je kunt er heerlijk op los schrijven en de mooie, vaak bijzondere brieven van anderen inzien. Toch is het geen app die we op nummer 1 zetten. FutureMe is niet perfect. Het is een leuke app, maar hij is erg instabiel. Hij bleef op een gegeven moment zelfs alleen maar foutmeldingen geven, ook na afsluiten en opnieuw opstarten.

Gerelateerde artikelen

Error

Erg jammer, want het is een app die er verder heel professioneel uitziet. Echter verraadt snel door het menu heen willen gaan bijvoorbeeld dat hij technisch niet heel stevig in zijn schoenen staat. Of zelfs als je lang op de Premium-abonnementenpagina blijft hangen: er verschijnt een nogal hardnekkige foutmelding. Raden we deze app aan? Om het idee en om de mogelijkheid om jezelf zo’n capsule te geven wel. Maar kijken we naar de technische fundering van FutureMe, dan valt deze toekomst-app toch tegen.

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

FutureMe is een app waarbij je een brief kunt opstellen die dan na een bepaalde tijd naar jezelf wordt gestuurd. Klinkt onlogisch, maar is heel leuk als tijdscapsule ..

Heb jij nog ergens een capsule liggen om in de toekomst te openen, of gebruik jij daar een (andere) app voor? Laat het weten in de reacties.

Beeldbron: FlorianKlauer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk