App van de Week: Goaly zet doelen in je Google Agenda

App van de Week: Goaly zet doelen in je Google Agenda

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Doelen stellen in Google is mogelijk, dat hebben we ook al eens uitgebreid uitgelegd. Echter is het niet altijd even makkelijk om van die doelen af te komen. Bovendien is Google inmiddels gestopt met Doelen. Goed nieuws: er is een alternatief. Deze week in App van de Week bespreken we dat alternatief: Goaly.

Goaly

Het is wel weer een extra app op je telefoon, maar Goaly is wel echt heel erg handig en eenvoudig. Je opent de app, je kiest ervoor een nieuw doel in te stellen en je kunt kiezen uit een aantal vooringestelde doelen, zoals sportdoelen, maar het is ook mogelijk om er zelf eentje te schrijven. Dat laatste raad ik wel aan: het is namelijk een Engelstalige app, dus tenzij je Engelstalige doelen voorbij wil zien komen in je -waarschijnlijk- verder Nederlandstalige agenda, dan kun je beter zelf creatief zijn met woorden.

Je typt welk doel je wilt instellen, je geeft het een kleur en je kiest hoe vaak dit doel moet terugkeren per week. Ook kun je ervoor kiezen om een pushnotificatie te krijgen als het tijd is om aan je doel te werken. De app zet automatisch in je Google Agenda een paar momenten in je week (nadat je zelf hebt uitgekozen of je het doel in de ochtend, middag, avond of willekeurig wilt hebben) en het is klaar. De momenten om aan je doel te werken worden altijd ingepland op momenten dat je niets in je agenda hebt staan, zodat je er ook daadwerkelijk tijd voor vrij hebt.

Goaly is een app waarmee je jezelf doelen kunt stellen. Je kunt dankzij integratie met Google Agenda zorgen dat de doelen direct in je agenda worden geplaatst. Dat i ..

Google Agenda

Het is dus wel nodig om je Google-account te linken aan Goaly, maar als je op je telefoon al op je Google-account bent ingelogd, dan kun je dat binnen één druk op de knop voor elkaar krijgen. Wat wel een klein nadele is, dat is het design van Goaly: het mag dan heel eenvoudig zijn, het is niet Material You-achtig en dat is jammer, want je ziet daardoor toch een verschil met andere apps. Dit schijnt echter in de toekomst wel naar de app te komen.

Het fijne is dat elk doel in de Google Agenda een ‘Did it’-knop heeft waarmee je kunt aangeven dat je het doel voor die dag hebt gedaan. Het is op dit moment niet terug te kijken wat je hebt voltooid, want dat is nog in ontwikkeling, maar dat geeft niet. Het gaat vooral om verder komen in je doel, in plaats van terugkijken. Dat is waarom Goaly App van de Week is: deze app is heel eenvoudig, maar kan enorm betekenisvol zijn in je leven. Natuurlijk kun je ook zelf iets in je agenda zetten, maar specifiek iets als doel instellen en kunnen aangeven dat je het hebt gedaan is toch net een niveautje hoger dan dat. Succes!

App van de Week: Goaly zet doelen in je Google Agenda

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

Maak jij gebruik van doelen in je agenda? Hoe pak jij het aan? Laat het achter bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk