App van de Week: HabitNow Daily Routine Planner helpt je te veranderen

App van de Week: HabitNow Daily Routine Planner helpt je te veranderen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Hele dag gewerkt, eten gekookt, gegeten, en moe plof je op de bank. ‘Zal ik naar sporten gaan?’, ‘Zal ik eindelijk verder met dat breiwerk?’: er zijn allemaal dingen die je graag wil doen. In de ochtend heb je vol goede moed en energie bedacht dat ‘s avonds inderdaad meer tijd wil besteden aan je hobby of sport, maar breekt de avond aan, dan is er van die energie en motivatie weinig over. HabitNow Daily Routine Planner moet een stok achter de deur zijn. We bespreken hem in de App van de Week.

HabitNow

Een nieuw jaar brengt voor veel mensen goede voornemens met zich mee. Voor de een is dat drie keer in de week sporten, voor de ander is het na alcoholrijke feestdagen even een pas op de plaats met Dry January. In HabitNow kun je zorgen dat je met iets stopt en jezelf daarvoor ‘belonen’ door elke dag weer te kunnen afvinken: “ja, ik heb niet gerookt/gedronken.” Daarnaast is het ook een positievere app: wil je dus graag meer sporten, meer aan je persoonlijke blog werken, meer foto’s maken: je kunt dat ook allemaal kwijt in de app.

Bovendien lijkt HabitNow heel goed te begrijpen welke wensen mensen zoal hebben in het vastleggen van die dingen. Sommige mensen willen het in cijfers uitdrukken, sommigen willen gewoon ja of nee kunnen aangeven en zo zijn er meer opties. Je kunt bepaalde goede gewoonten vaker laten terugkomen om zo te zorgen dat het ook echt een goede gewoonte wordt, in plaats van iets wat je gewoon een paar keer doet. Zorg dus dat je doelen stelt waar je je ook daadwerkelijk over een jaar nog aan wil houden, want zo maak je echt een verschil in levensstijl en kun je HabitNow elke dag weer goed en wel invullen.

App van de Week: HabitNow Daily Routine Planner helpt je te veranderen

Goede gewoonten

Je hoeft in deze app niet in te loggen, maar je kunt er wel een premium-account voor nemen, waarbij je dan meer gewoonten kunt toevoegen en wat andere extra’s krijgt. Het is niet duur, het kost één keer 5,49 euro, maar ik raad je aan om dit pas te nemen als je echt merkt dat je tegen het plafond aanloopt van wat HabitNow Daily Routine Planner zonder te betalen voor je kan doen. Dat is namelijk best veel. De app is ook heel duidelijk en zit eenvoudig in elkaar. Geen opeenstapeling van linkjes en mogelijkheden, maar gewoon duidelijk: dit gaan we doen. Zo blijft de app doelgericht, en jij hopelijk ook.

Gerelateerde artikelen

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

HabitNow is een takenapp die erg overzichtelijk is en werkt met icoontjes en kleuren. Je kan met de app taken zorgvuldig plannen en ze helpt ook om van terugkerende ..

Heb jij een app waarin je jezelf probeert te helpen aan goede gewoonten? Gebruik je deze, of toch een andere? Laat het weten in de reacties.

Beeldbron: Elevate

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk