App van de Week: kom met SnoreGym van je gesnurk af

App van de Week: kom met SnoreGym van je gesnurk af

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

We kennen veel apps met trainingen, maar we hebben deze trainingsapp nog nooit gezien. Geen squats, geen lunges, geen gewichten: in SnoreGym trainen we alleen de mond. Het doel van deze app van de week? Snurken en slaapapneu laten afnemen.

SnoreGym

SnoreGym heeft als een van de pluspunten dat de app ook in het Nederlands beschikbaar is, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je iets verkeerd vertaald. Bovendien staat er bij elke oefening ook een animatie van wat je moet doen, zodat daar geen twijfel over mogelijk is. De app hoeft niets van je: geen account, geen gegevens, al moet je er altijd rekening mee houden dat de app mogelijk op de achtergrond wel het een en ander aan data van je neemt.

In principe is SnoreGym gratis te gebruiken, maar je krijgt voor een tientje wel toegang tot meer synchronisatie-opties, oefeningen en meer. Je kunt in een agenda elke dag bijhouden dat je je training hebt volbracht, want de app geeft aan dat het vooral belangrijk is dat je je oefeningen elke dag even doet. De oefeningen zijn zeer goed te doen, mede dankzij de duidelijke, prettige ondersteuning van de app. Je weet hoe lang de tijd loopt. je leest waar je op moet letten en de voorbeelden waarmee Snore Gym je probeert te inspireren het goed te doen, zijn heel duidelijk.

App van de Week: kom met SnoreGym van je gesnurk af

Trainen voor een betere slaap

Of het echt werkt, dat zal je zelf moeten ondervinden: het hangt van de persoon, de regelmaat van de training en hoeveel weken je het inmiddels al volhoudt. Wel voelt het fijn om iets te kunnen doen aan snurken, wat van oudsher toch iets is wat vaak moeilijk te verhelpen is. Misschien dat de oefeningen je niet helpen, maar het is tenminste de moeite waard om te proberen. Zeker als je zelf bang bent voor slaapapneu of als iemand die bij je in huis slaapt last heeft van je herrie en je daar ook echt zelf iets aan wil doen.

Volgens de app zijn de trainingen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en kunnen ze de kwaliteit van je slaap verbeteren.

Gerelateerde artikelen

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Heb jij last van snurkers, of ben je zelf een snurker? Denk je dat zo'n app kan helpen of heb je wellicht een andere lifehack? Deel het in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk