App van de Week: Memix helpt je grappig te zijn

App van de Week: Memix helpt je grappig te zijn

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Je kent dat wel: iemand maakt een typische opmerking waar echt maar één woord op past, maar je kunt precies niet die meme vinden waar dat in voorkomt. Geen probleem, want met Memix maak je in een paar seconden je eigen meme met dat woord. Je kiest dat namelijk helemaal zelf. In deze editie van App van de Week bespreken we Memix.

Memix

Memix is wederom een app die je even snel kunt downloaden en waarmee je zonder dat je jezelf hoeft in te schrijven of geld hoeft te betalen, memes kunt maken. Zodra je het voor het eerst opent zie je meteen een hele categorie willekeurige memes zonder tekst, maar als je eenmaal een zoekopdracht plaatst dan verschijnt die tekst er wel bij. Ook kun je andere categorieën kiezen, zoals de feestdagen, om net even een iets specifiekere meme te kunnen vinden.

Het werkt heel eenvoudig. Let alleen wel op wat je zoekt. Zoek je in de zoekbalk in het eerste scherm, dan zoek je specifiek op categorieën. Tik je op een meme en typ je dan een woord in, dan verschijnt dat woord in of bij de meme. Soms gewoon met de bekende witte letters eronder en soms zelfs in de meme zelf. Dan pakt een personage uit The Nightmare Before Christmas een beker uit de kast en dan is erop te zien welk woord je hebt getypt.

App van de Week: Memix helpt je grappig te zijn

Snelle comebacks

Heb je dus een vriendin die altijd zegt: ‘Effe lekker zitten’, dan kun je daar nu heel makkelijk een bewegende meme van maken (een gif zelfs). Erg leuk. Zo heeft de schrijver van dit artikel veel plezier gehad aan het uitzoeken van een juiste meme voor Androidworld, die je hierboven kunt zien. Het is heel makkelijk, het gaat heel snel en eigenlijk zit je nog voordat je je definitieve keuze maakt al voortdurend in je vuistje te lachen.

Memix is goed in zijn eenvoud. Je krijgt de kans om je meme meteen te delen op bijvoorbeeld WhatsApp, Instagram, TikTok of Snapchat. Al kun je hem ook downloaden en via andere apps verspreiden (Twitter, Gmail of zelfs Marktplaats-berichten, al kun je je bij die laatste categorie afvragen of je dat moet willen). Die eenvoud is handig, maar soms zou je wel iets meer willen, bijvoorbeeld kiezen welke kleur de letters zijn, of er een lekker glittertje aan toevoegen. Dat kan niet, tenzij je een meme kiest waarin het toevallig die kleur krijgt.

Verder niets dan lof over deze handige app. Juist wanneer je een meme wil maken, dan heb je vaak snelheid nodig: anders is je hele momentum weg. Memix is een app die dat volledig lijkt te begrijpen. Succes!

Gerelateerde artikelen

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Memix is een grappige meme-app die heel eenvoudig in elkaar zit. Je hoeft er niet voor te betalen, je hoeft er geen account voor aan te maken en je kunt meteen begin ..

Hoe maak jij de memes die je gebruikt op social media? Laat hier jouw apptip achter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk