App van de Week: Photo Bender laat je zelf een karikatuur maken

App van de Week: Photo Bender laat je zelf een karikatuur maken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Er zijn talloze apps om je selfies beter te maken, maar in die zee van perfecte selfies wil je soms toch net even iets anders. Je kunt het een keer gek aanpakken en een karikatuur van jezelf maken: dat kan met Photo Bender. Deze grappige app is deze week App van de Week.

Photo Bender

Photo Bender is een heel eenvoudige app: je downloadt hem en je kunt hem meteen gebruiken. Er komt eerst nog een kleine tutorial, maar die is eigenlijk totaal niet nodig. Je laadt je foto (of je maakt een foto) en je kunt met vier opties aan de slag. De eerste is de mogelijkheid om aspecten binnen de foto kleiner te maken. Je hoeft alleen maar op de plek te tikken en afhankelijk van hoe lang past hij het effect toe. Daarmee kun je zelfs, als je het slim aanpakt, een Nikkie Plessentje doen (maar dan goed, hopelijk): je kunt jezelf namelijk ook een beetje dunner maken op die manier. Zie de voorbeelden hieronder:

App van de Week: Photo Bender laat je zelf een karikatuur maken App van de Week: Photo Bender laat je zelf een karikatuur maken

Wil je liever juist manga-achtige grote ogen hebben, dan kun je de omgekeerde tool gebruiken waarmee je alles juist groter kunt maken. Net even een wat vollere lip, voller haar: je kunt het allemaal voor elkaar krijgen met dit ene knopje. Dit is ook de leukere functie, want je kunt hiermee al snel een karikatuur-achtig effect creëren dat er vrij belachelijk uitziet. Hilarisch. Doe je het bovendien net even te veel, dan kun je met één tik op de knop een aanpassing terugzetten.

Grappige effecten

Het wordt pas echt leuk als je de ‘vinger’ gebruikt. Je kunt daarmee je lip een compleet andere kant op laten staan. Toegegeven: het luistert best nauw, dus doe het niet meteen te rigoureus. Toch kun je er wel al heel snel grappige effecten mee krijgen waardoor je een geweldig karikatuur maakt van jezelf. De app begrijpt heel goed wat er enigszins normaal moet blijven in de foto: zelfs als je jezelf dunner probeert te maken, dan kun je dat vrij subtiel doen (tenzij er natuurlijk een heel strakke lijn is, want de rechtheid ervan zal wel worden aangetast).

App van de Week: Photo Bender laat je zelf een karikatuur maken

Je kunt ook in één keer terug naar de originele foto, mocht je helemaal opnieuw willen beginnen. Het is mogelijk om je foto te delen via de gangbare apps of te downloaden op verschillende formaten. Heel eenvoudig, heel simpel, je hoeft nergens inVeel plezier! te loggen en je kunt op die manier heel verrassende selfies maken.

Gerelateerde artikelen

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Al die perfecte selfies, daar ben je toch een beetje klaar mee op een gegeven moment. Niet voor niets is BeReal zo snel populair geworden. Het is ook mogelijk om het ..

Gebruik jij een andere app om rare effecten toe te voegen aan je selfies? Laat het achter bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk