App van de Week: Plantigo, een duurzame Marktplaats voor planten

App van de Week: Plantigo, een duurzame Marktplaats voor planten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Een monstera, een pannekoekje: het zijn planten waar je maar stekjes uit kunt blijven halen. Zien je vrienden het echter niet meer zitten, al dat groen in huis, dan kun je uitwijken naar Plantigo. In deze editie van App van de Week bespreken we deze Marktplaats voor je urban jungle.

Plantigo

Heb je groene vingers, maar kun je inmiddels door al het groen je huis niet meer zien? Geen probleem, je kunt namelijk andere mensen blijmaken met planten via Plantigo. Je kiest in deze app zelf of je een plant gratis aanbiedt, wil ruilen of te koop zet, al dan niet met pot. Het leuke is dat je als plantenfan ook lekker kunt scrollen om te kijken waar allemaal planten worden aangeboden. De app wordt veelvuldig gebruikt, dus er is vaak wel iemand enigszins in de buurt te vinden om naartoe te gaan voor een nieuwe plant.

Plantigo is daarnaast voorzien van een lijst met daarop Plantenasiels. Zo kun je bijvoorbeeld in Alkmaar terecht voor het adopteren of doneren van een plant. Je zal maar net een cactus hebben waar je net lopende kind elke keer gevaarlijk dicht langs loopt, of een bonsai hebben waar je je geen raad mee weet. Je kunt er afstand van doen door ze naar een plantenasiel te brengen. Op een handige landkaart zie je zowel waar planten worden aangeboden door particulieren, als waar je planten kunt vinden bij zo’n asiel.

App van de Week: Plantigo, een duurzame Marktplaats voor planten

Groene vingers

De app heeft een fijn design met groen en wit, gecombineerd met een moderne look. Je wordt er meteen door gestimuleerd om planten te willen verkopen en kopen. Wie weet ontmoet je iemand waarmee je vaker planten kunt uitwisselen. Wil je liever meer leren over bepaalde planten of juist bepaalde planten zoeken, dan kun je ook de plantenencyclopedie gebruiken of de uitgebreide zoekfunctie inzetten.

Het ruilen van planten is een enorm goed idee en deze app juichen we dan ook vooral toe. Er wordt niet gejengeld om geld, je komt op deze manier makkelijk aan een nieuwe plant gewoon bij een particulier en het is nog duurzaam ook. Sowieso veel duurzamer dan bijvoorbeeld elke week een bos bloemen voor jezelf kopen. Goed idee, dat Plantigo, en het werkt ook nog goed.

App van de Week: Plantigo, een duurzame Marktplaats voor planten

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Plantigo is een app voor mensen met groene vingers, maar ook met mensen die gewoon houden van leuke planten. Je kunt er namelijk zowel tips op vinden van hoe je plan ..

Gerelateerde artikelen

Heb jij nog ergens een plant waar je vanaf wil, of ben je op zoek naar een duurzame, leuke manier om aan nieuwe planten te komen? Zou jij zo'n app gebruiken? Laat het weten in de reacties.

Beeldbron: Annie Spratt

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk