App van de Week: Swipe4Work laat je Tinderen voor een baan

App van de Week: Swipe4Work laat je Tinderen voor een baan

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is soms verbazingwekkend om te zien hoe dat werkt bij vacaturesites. Je hebt al een profiel, maar je moet dan alsnog weer allemaal informatie gaan herhalen als je op een baan wil solliciteren. De App van de Week Swipe4Work probeert het allemaal net even wat makkelijker en sneller te maken. Je moet swipen zoals op Tinder, maar het proces daarna is ook meer te vergelijken met een speeddate dan met een herhalingsoefening.

Banen swipen

Banen swipen is niet nieuw. Kijk naar een app zoals Monster (vroeger bekend als Monsterboard): daar kun je ook een vacature die je geweldig vindt rechts swipen, maar wat je net niets vindt lekker naar links. Daarin is Swipe4Work ook zeker niet nieuw. Wat Swipe4Work echter probeer te doen, is het proces daarna wat minder hobbelig en klungelig maken. Je maakt zelf een profiel met daarin allerlei informatie en zodra je rechts swipet solliciteer je. Geen poespas.

Swipe4Work zou een algoritme gebruiken om profielen en zoekvoorkeuren te matchen. Zo krijg je als je naar een copywriterbaan zoekt geen hijskraanmonteur-vacatures te zien. De app gist daar niet zomaar naar, je vult in eerste instantie wel in waar je zoal naar op zoek bent. Daarin is het soms wel even zoeken naar een benaming voor je baan. Journalist kent hij bijvoorbeeld niet, iets met content ook niet, maar wel copywriter.

App van de Week: Swipe4Work laat je Tinderen voor een baan

Swipe4Work

Daarnaast is het nog een wat kleine app qua aanbod in vacatures, waardoor het moeilijk is om de app helemaal binnenstebuiten te keren. Maar ja: een app moet natuurlijk ergens beginnen en naarmate meer mensen Swipe4Work leren kennen, kan dat groeien. Die groei kan hem niet alleen zitten in dat handige, snelle solliciteren. Er is nog iets dat Swipe4Work een streepje voor geeft: je kunt anoniem solliciteren. Helaas komt er nog steeds veel discriminatie voor in de wereld, dus ook in die van solliciteren.

Wil je voorkomen dat iemand je niet uitnodigt op gesprek omdat je Ozcan van je achternaam heet, dan is dit een app waar je niet zo bang hoeft te zijn voor zulke problematiek. Je kunt je natuurlijk afvragen of je bij een bedrijf wil werken dat je niet zou aannemen als het wel je achternaam wist, maar als daar nu net je dreamjob is, dan kan een app als deze je wel helpen daar te komen.

Het idee achter Swipe4Work is goed en de app ziet er verder mooi uit. Je kunt het gratis gebruiken en je kunt er veel mee winnen: immers kun je misschien een heel nieuw leven inslaan als je een leuke baan vindt via deze app. Het heeft zeker nog groei nodig, maar om toch even met een cliché af te sluiten: er hoeft maar één vacature zijn die past en die zal er maar net nu opstaan… Veel plezier!

Gerelateerde artikelen

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Zie jij het zitten om een app als deze te gebruiken om een baan te vinden, of doe jij dat toch liever op andere manieren? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk