App van de Week: Versterk je Enkel kan iedereen wel gebruiken

App van de Week: Versterk je Enkel kan iedereen wel gebruiken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Enkels: je steunt er de hele dag op, maar heb je er wel eens over nagedacht wat er gebeurt als ze dat niet zo goed meer kunnen? Dat is behoorlijk van invloed op je leven. Daarom kun je beter kiezen voor een beetje extra liefde voor je enkels. Daar hoef je bovendien helemaal geen hardloper voor te zijn. In deze editie van App van de Week duiken we in Versterk je Enkel.

Versterk je Enkel

Als je veel wandelt voel je het wel eens: dat je enkel wat pijn doet. Ook met hardlopen, waarbij er bij elke stap vrij veel druk op het gewricht zit, merk je dit wel eens. Enkels zijn enorm sterk, maar ze zijn ook kwetsbaar. Als er eenmaal iets niet lekker zit in dat gewricht, dan kan dat je meteen erg veel problemen opleveren. Het is dus goed om een app als Versterk je Enkel te gebruiken: baat het niet, dan schaadt het niet. En als we maker VeiligheidNL mogen geloven, dan baat het sowieso wel.

Het voordeel van de app is dat het niet alleen goed is voor je enkels, maar ook helpt bij je balans. Er staan allemaal oefeningen in en je kunt een heel schema voor jezelf maken om te zorgen dat je je enkeloefeningen op peil houdt. Bovendien is het ook een app boordevol informatie over enkels, zoals over tapen en het gebruik van een brace. Enorm nuttig, omdat je er onder andere door kunt leren wanneer je nou naar de huisarts of de fysio moet gaan: je kunt niet alles zelf (of met deze app) oplossen.

Zorg voor je lijf

Maar je kunt wel veel doen om je enkels te sterken en daar kun je je leven lang baat bij hebben. Wel moet je even door het design van de app heenkijken. De harde blokken met en de kleine letters zijn niet bepaald visueel aantrekkelijk. Daar zouden de mensen van VeiligheidNL nog wel wat werk aan kunnen doen. Verder hebben we weinig op de app aan te merken. Je hoeft je niet aan te melden en er zit ook niet allemaal irritante reclame in die je moet kijken.

Zeker de moeite waard om te proberen dus. Nogmaals: mooi is anders, maar dat is gezien het doel van deze app een overkoombaar puntje.

In de drukte van ons dagelijks leven staan onze enkels zelden op de voorgrond van onze gedachten. Maar hebben we ons ooit afgevraagd wat er gebeurt als deze vitale g ..

App van de week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Ken jij deze app al? Werkt het voor jou? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk