App van de Week: Volume Panel Pro maakt je volumebalk aantrekkelijker

App van de Week: Volume Panel Pro maakt je volumebalk aantrekkelijker

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Wanneer je het volume van bijvoorbeeld een OnePlus-telefoon hoger wil zetten, dan druk je simpel even op de volumetoetsen aan de zijkant. Je krijgt dan maar één optie, tenzij je op de drie puntjes drukt. Wil je liever meteen drie volumebalken in beeld, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor Volume Panel Pro. Deze App van de Week laat je ook helemaal zelf instellen welke kleur die balken moeten zijn.

Volume Panel Pro

Het downloaden van Volume Panel Pro heb je zo gedaan, al moet je er wel 1,09 euro voor betalen om de app aan te schaffen. Je hoeft verder niet in te loggen: alleen wil de app wel diverse toestemmingen hebben. Die hebben echter allemaal wel invloed op de werking van de app, waardoor het vrij logisch lijkt. Volumeregelaars moeten immers overkoepelend over apps kunnen werken en je moet ook nog toestemming geven dat deze app je volume überhaupt mag overnemen.

Het duurt even voor je dat allemaal hebt ingesteld, maar de app neemt je heel goed mee in hoe je dat moet doen, waardoor je het uiteindelijk toch vrij eenvoudig kunt regelen. Vervolgens kun je in de app vanalles en nogwat instellen. Het design van de app zelf laat helaas te wensen over. Tik je onderin, dan kom je ineens op het Twitter-profiel van de maker. Wat gebruikerservaring betreft is deze app dan ook ietwat uit balans. Er zit wel een kleine tutorial in om je beter te laten vinden hoe en wat, maar die wordt al meteen als een schil over de app gelegd, zonder dat je hem hebt gezien, waardoor je eerder geneigd bent dat gewoon weg te schuiven.

App van de Week: Volume Panel Pro maakt je volumebalk aantrekkelijker

Beetje uit balans

Qua opbouw is Volume Panel Pro dus niet perfect, maar qua werking wel. Je krijgt de kans om allerlei schuifjes in te stellen om het volume van bijvoorbeeld je beltoon of juist de media aan te passen. Je kunt daarin allerlei kleuren kiezen en vormen, zodat het helemaal past bij de visuele stijl die je verder op je telefoon gebruikt. Het is zelfs mogelijk om een soort shortcut te maken die steeds als een klein bolletje in beeld te zien is, al vond ik dat zelf niet zo praktisch: gewoon op je volumeknop duwen volstaat. Zit je vervolgens een nummer te luisteren op Spotify, dan kun je makkelijk het volumeschuifje boven water halen.

Wil je je volumeknop een flinke boost geven, dan is Volume Panel Pro die 1,09 euro zeker waard. Het is een app die je even moet leren kennen om er echt alles uit te kunnen halen, maar mensen die sowieso graag veel controle hebben over hoe hun telefoon werkt en toont zullen deze app zeer waarderen. Ben je daar niet zo van, dan biedt Volume Panel Pro geen enorme meerwaarde en kun je hem beter links laten liggen.

Gerelateerde artikelen

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Heb jij behoefte aan een app als deze, of gebruik je bijvoorbeeld al een andere? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Bron afbeelding: @marcelalaskoski

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk