App van de Week: Zedge heeft de mooiste wallpapers

App van de Week: Zedge heeft de mooiste wallpapers

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

In de feestdagentijd is het leuk om het huis te versieren in kerststijl. Maar, hoe zit dat met je smartphone? Zedge is een app vol fantastische wallpapers, zoals Baby Yoda met een kerstmannenmuts of een neonkleurige cactus met kerstmannenmuts.

Zedge

Naast een flinke keuze in achtergronden, biedt Zedge ook ringtones, waaronder een heel scala aan Nederlandstalige varianten. Misschien denk je: maar dat stel je toch één keer in en that’s it? Nou, Zedge weet je waarschijnlijk te overtuigen om vaker je telefoon van een nieuw jasje te voorzien, want er is zoveel keuze dat je waarschijnlijk zelf met plezier even scrollt en een nieuwe achtergrond of ringtone uitzoekt.

De app is gratis te downloaden en te gebruiken, maar dan zie je wel advertenties en heb je een minder groot arsenaal aan achtergronden en geluiden ter beschikking. Een abonnement valt mee in prijs: het kost 1 euro per maand of 4 euro per jaar. Het voordeel is dat deze app zowel achtergronden als ringtones biedt, want dat is iets wat doorgaans meestal apart van elkaar wordt aangeboden. Nu ben je met één app meteen klaar.

App van de Week: Zedge heeft de mooiste wallpapers

Achtergrond voor je smartphone

Natuurlijk kun je ook zelf op zoek gaan bij Google Images naar een leuke achtergrond, maar het probleem is daarbij dat de wallpapers vaak niet voor je telefoon gemaakt zijn, of er zit een watermerk in het plaatje. Plus: je moet dan zelf bedenken waarvan je een achtergrond wil. Zedge biedt meteen inspiratie door je een hele bibliotheek voor te schotelen. Vind je een afbeelding tof, dan kun je door te swipen soortgelijke achtergronden vinden. Met één druk op de knop is het vervolgens mogelijk om je achtergrond op je telefoon in te stellen (of als vergrendelscherm).

Wat ook handig is, dat is dat je een afbeelding ook in je mediamap kunt laten zetten. Hierbij kun je hem dan bijvoorbeeld instellen als achtergrond voor je WhatsApp-gesprekken. Er zijn best veel wallpapers te vinden die een soort repeterend patroon hebben, wat ze ideaal maakt voor WhatsApp. En ja, voor de kerstliefhebbers, die zijn er ook in kersthema. Ook het downloaden naar je mediamap is met een tik gebeurt en dat is de kracht van deze app. Je hebt een enorm ruime keuze die je heel makkelijk kunt benaderen én makkelijk kunt gebruiken, zonder dat je er een profiel voor hoeft aan te maken of allerlei data moet delen.

Download Zedge via Google Play

De app Zedge is nu te downloaden via de Google Play-store

ZEDGE™ Wallpapers & Ringtones

ZEDGE™ Wallpapers & Ringtones

Met Zedge zoek je eenvoudig nieuwe ringtones, notificatiegeluidjes, wallpapers en games. Zoek eenvoudig een geluidsfragment en plaatje voor je smartphone of tablet e ..

Meer apps!

Je vindt elke week op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Apps

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk