Beste Android-apps in de Google Play Store (week 38 2023)

Beste Android-apps in de Google Play Store (week 38 2023)

Laura Jenny

door Laura Jenny

Ben je op zoek naar een nieuwe app om je te helpen bij je werk, je vrije tijd of je persoonlijke ontwikkeling? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je een overzicht van de beste Android-apps van week 38!

Met Kwebl kun je gebaren leren die alles te maken hebben met je baby. Heb je een baby, dan kun je al vroeg beginnen met deze gebaren zodat je vanaf ongeveer 9 maanden met elkaar kunt praten, zo belooft de app. Het gaat dus niet om baby’s die doof zijn (al werkt het daar waarschijnlijk ook bij), maar het is in het algemeen om te zorgen dat je vroege communicatie mogelijk maakt. Dit zou de ouder-kindband stimuleren. Bovendien is het goed als een baby zich zo snel mogelijk ‘verstaanbaar’ kan maken. Deze ‘gebarentaal’ zorgt dat dat sneller kan dan wanneer het via woorden en stemmen gaat. Je moet er wel fanatiek mee bezig: het start al vanaf de geboorte.

  • Sterren in de Play Store: geen score bekend

Socratic by Google

Socratic is een app die je kan helpen bij je studie, of gewoon bij het leren van nieuwe dingen. Google werkt met zowel AI samen als met docenten en experts om te zorgen dat zoveel mogelijk onderwerpen goed onder handen worden genomen, maar het gaat wel echt om schoolvakken: wiskunde, literatuur, geschiedenis, scheikunde, natuurkunde, enzovoort. Binnen de app vindt je video’s, maar ook uitleg in stapjes zodat je iets helemaal goed begrijpt en zeker van jezelf -en van je husiwerk- kunt zijn. Je kunt de app een vraag stellen en die gaat vervolgens op zoek naar online bronnen om het duidelijk te maken.

  • Sterren in de Play Store: 4,5 sterren

Merlin Bird ID by Cornell Lab

Vogels kijken is echt niet alleen voor een soort doorgewinterde ultra-vogelkijkers. Iedereen heeft wel eens gesnavelte in de tuin waarvan je wil weten: wat ben jij er voor een? De app Merlin helpt daarbij. Merlin kan zelfs als je de vogel niet ziet maar alleen maar hoort zingen luisteren en je vertellen welke vogel het is. Dat komt door de hulp van eBird, een grote database vol met vogelwaarnemingen, -geluiden en -foto’s. Het helpt je om meer te leren over vogels en kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden wanneer je op reis bent. Er wordt ook in deze app volop gebruikgemaakt van AI om je zo snel mogelijk bij het antwoord te krijgen. Maar net als met alle AI maakt het verschil natuurlijk de input, en die wordt door mensen ingevoerd. Een mooie samenwerking, toch?

  • Sterren in de Play Store: 4,5 sterren

FaceMax Photo Editor: AI Aging

Eens in de zoveel tijd dan popt er weer een apptrend op die vaak alles te maken heeft met filters, AI en meer bedrog. Maar wel leuk bedrog, al is het altijd de vraag wat zo’n app met je data doet, dus wees je daar wel van bewust. FaceMax Photo Editor is ook weer zo’n app: misschien ken je het al langer, misschien niet, maar je kunt jezelf er extreem oud mee doen lijken, of jezelf een cartoongezicht geven. Liever een andere haarstijl of het gezicht van een dier? Kan ook. Deze app noemt zichzelf een schoonheids- en tijdreisexpert. Of dat zo is, dat laten we aan jou over, mocht je de app willen gebruiken.

  • Sterren in de Play Store: onbekend

Meer apps

Heb jij nog een toffe nieuwe app ontdekt? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk