Beste Android-apps in de Google Play Store week 1

Beste Android-apps in de Google Play Store week 1

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Ook in het nieuwe jaar 2223 bespreken we elke maandag in de rubriek 'Beste Android-apps' een selectie aan toffe apps met een hoge score in de Google Play Store. Dit keer hebben we het onder meer over een muziekspeler, een berichtenapp die aan iMessage doet denken en een whiteboard-app.

Messages iOS 16

Het feit dat je een Android-telefoon gebruikt, wil natuurlijk niet zeggen dat je helemaal niet mag kijken naar wat er gebeurt aan de iOS-zijde. Misschien heb je voor lange tijd een iPhone gebruikt en vind je het design van iMessage wel leuk? Een appbouwer heeft dat iOS 16-ontwerp nagemaakt in een sms-app voor Android.

De app kan meer dan alleen berichten sturen, want je deelt er ook afbeeldingen en muziek mee. De app heeft ook een donker thema, je kan berichten vastpinnen en ze sorteren naar wens. Messages iOS 16 heeft daarnaast ook een gedeelte met contacten.

Oto Music

Ben je geen fan van muziekstreamingdiensten of heb je gewoon al een grote collectie muziekbestanden? In dat geval moet je Oto Music eens bekijken. Het is een veelzijdige muziekspeler met een modern Material You-ontwerp.

In Oto Music kan je tags en songteksten toevoegen aan muziek, de app heeft handige filteropties van het het genre en de artiest. Verder is er een equalizer en een slaaptimer, maar het is ook interessant dat je je eigen muziekbestanden kan casten.

Microsoft Whiteboard

Zit je vol sprankelende plannen voor 2023? Verzamel ze dan in een app zoals Microsoft Whiteboard. Deze app is een digitaal whiteboard dat je helemaal zelf kan inrichten met tekst, tekeningen en afbeeldingen. Je kan ze whiteboard ook meer vorm geven door emoji of allerlei vormen of sjablonen te gebruiken.

In de app kan je je whiteboard ook delen met anderen en gegevens worden in de Microsoft-cloud bewaard. Je kan je whiteboard zo elk apparaat bekijken. Deze app is ook geoptimaliseerd voor tablets.

Geometric Weather

Geometric Weather is een heel complete weerapplicatie met een eenvoudig ontwerp. De app toont onder andere de real-time temperatuur, luchtkwaliteit, en een 15-daagse weersvoorspelling. Je kan de interface personaliseren met meerdere stijlen en er is ook een donker thema beschikbaar. De app verder een eenvoudige widget voor je startscherm of je kan het real-time weer ook als een live achtergrond instellen.

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk