Beste Android-apps in de Google Play Store week 12

Beste Android-apps in de Google Play Store week 12

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Elke maandag bespreken we in de rubriek 'Beste Android-apps' een selectie aan toffe apps met een hoge score in de Google Play Store. Dit keer: een app om de vlaggen te leren, te sporten zonder attributen en je rommel op te ruimen.

Vlaggen

Het Songfestival staat weer voor de deur en dat is toch altijd een momentje waarop je denkt: ‘ik zou wat meer moeten weten over de vlaggen van andere landen’. De app Vlaggen kan je daarbij helpen, want deze populaire app geeft een land aan, waarna je vier vlaggen te zien krijgt en jij moet kiezen welke de juiste is.

Er zitten in deze app 200 vlaggen en er zijn allemaal levels te behalen, waardoor je extra gedreven bent om al die wapperaars uit je hoofd te leren. De app is ook nog eens gratis te gebruiken, wat het een nog laagdrempeligere download maakt. Leuk én leerzaam dus.

Workouts voor Thuis

Het yoga-blok, de dumbells, dat rollende ding voor je buikspieren: veel apps die workouts aanbieden houden er niet echt rekening mee dat je geen halve sportschool aan attributen in huis hebt. Zorg dat je PostNL-bezorger geen hernia krijgt: probeer eens een workout-app die er rekening mee houdt dat het zwaarste draagbare object in je huis waarschijnlijk een jerrycan melk is.

Je kunt met Workouts voor Thuis een bepaald aandachtsgebied aangeven, hoe sportief je al bent en hoe lang je wil dat je workouts duren. De app maakt een heel schema voor je en laat je zien wat je allemaal moet doen om zonder verdere attributen te zorgen voor een gezonder en misschien zelfs wat gespierder lijf.

Avast Cleanup: schone telefoon

We willen allemaal dat onze telefoon snel werkt en dat je er vanalles op kunt installeren, zonder dat je keuzes hoeft te maken. Dat kan, maar daarvoor is het wel verstandig om af en toe de boel eens even te voorzien van een goede voorjaarsschoonmaak. Laat het net vanaf vandaag voorjaar zijn: een goed moment om Avast Cleanup: schone telefoon in te zetten.

Het idee is dat de app je helpt om de opslag van je Android-telefoon op te schonen. Hij zoekt grote bestanden op en bestanden waarvan hij denkt dat ze niet echt nut hebben en vervolgens vraagt hij je bijvoorbeeld welke slechte foto’s (die hij heeft geselecteerd) je weg wil doen. Ook verborgen cache en advertentiecache wordt meegenomen om je telefoon even goed op te frissen.

FlipaClip: Create 2D Animation

Had je altijd al willen weten hoe het was om filmpjes te animeren? Met FlipaClip kan je dat nu ontdekken. Je maakt je eigen tekeningen en zet ze met deze app in beweging. Je kan ook camerabeelden gebruiken als achtergrond van je tekeningen, zodat het lijkt alsof je figuurtjes rondlopen in de echte wereld.

Interessant is ook dat je muziek kan toevoegen en geluiden om alles meer tot leven te brengen. De app stimuleert je creativiteit verder nog meer aan de hand van allerlei uitdagingen. Je kan werken met drie lagen van animaties en met de betaalde versie kan je tot 10 lagen gebruiken. Deze app werkt ook met de S Pen van Samsung-telefoons en -tablets.

Meer apps

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk