Beste Android-apps in de Google Play Store week 25

Beste Android-apps in de Google Play Store week 25

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In 'Beste Android-apps' bespreken we elke keer een selectie aan toffe apps die je kunnen inspireren. Dit keer een schoolagenda die graag het alternatief wil zijn voor bekende agenda-apps en een app waarmee je je volumesliders kunt aanpassen zoals jij dat wilt.

Microsoft Authenticator

Een sterk wachtwoord is één ding, maar daarnaast kan tweestapsverificatie een belangrijke tweede beveiligingslaag vormen. Na het juist invullen van je wachtwoord, moet je nog een code invullen die op het moment zelf door de app of website wordt gegenereerd. Je kan die code per sms ontvangen, maar het is nog veiliger om een dienst als Microsoft Authenticator te gebruiken. Met Microsoft Authenticator kun je veilig aanmelden bij al je onlineaccounts met behulp van, meervoudige verificatie, aanmelden zonder wachtwoord, of wachtwoord automatisch invullen. Je kan de applicatie downloaden voor Android en iOS, en via deze link kun je terecht bij de Chrome-extensie.

Volume Styles - Aanpassen

Met Volume Styles heb je de volledige controle over je volumeschuifregelaars. Qua uiterlijk dan. Je kan de sliders aanpassen aan verschillende softwareschillen zoals die van OnePlus OxygenOS, Samsung One UI, iOS 12, Windows Phone en nog veel meer. Je kan met de Style Creator ook nog zelf een en ander tot in detail aanpassen. En dit is nog maar het begin.... Genoeg aan te passen dus, downloaden die app!

Schoolagenda

De Schoolagenda-app wil graag het alternatief zijn voor bekende agenda-apps als die van Google of Microsoft, en dat doen de ontwikkelaars door specifiek in te spelen op de behoeften van de student. De app doet namelijk nog meer dan de standaarddingen die je van een gewone agenda verwacht. Je weet wel: de taken verzamelen, gebeurtenissen plannen en herinneringen instellen.

In Schoolagenda kan je ook je lessenrooster invullen zodat je elke dag opnieuw in een oogopslag kan terugvinden wat er op het programma staat en in welk lokaal je wordt verwacht. Verder vul je de resultaten van je testen en taken in, en zo krijg je een beter zicht op de score die je op het einde van het jaar mag verwachten. De app berekent vanzelf de gemiddelden. Voordat de scholen weer beginnen, kan je de app alvast proberen.

Purr — Rootless Resolution Changer

Verschillende smartphones komen al met de mogelijkheid om je resolutie te verlagen, maar op heel wat toestellen kan dat nog niet. De Purr-app is een tool waarmee je op elke telefoon een lagere resolutie kan gebruiken. Het scherm van een smartphone is namelijk het meest energievretend aspect, en met een lagere resolutie verbruik je gewoon minder. Handig aan deze app is dat het een methode gebruikt waarvoor root-toegang geen vereiste is.

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk