Beste Android-apps in de Google Play Store week 52

Beste Android-apps in de Google Play Store week 52

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In 'Beste Android-apps' bespreken we elke keer een selectie aan toffe apps met een hoge score in de Google Play Store. Dit keer bespreken we onder andere een chat-app voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking en een app om om bepaalde huishoudelijke taken bij te houden.

Finnik Kenteken Opzoeken

Finnik is onderdeel van VWE. Dat is de grootste officiële RDW-provider die voertuiginformatie, voertuigdocumenten en RDW-diensten levert aan diverse organisaties zoals autobedrijven, importeurs, veilinghuizen, leasemaatschappijen, verzekeringmaatschappijen en branchepartijen. Met de Finnik Kenteken Opzoeken-app wil het bedrijf iedereen in Nederland ondersteunen bij het vinden van informatie, services en diensten die helpen bij het nemen van beslissingen en het maken van keuzes wanneer het om auto’s gaat.

Denk dan aan Eigenarenhistorie, APK-afkeurpunten, technische informatie en milieu-informatie. Met een Premium Kentekencheck krijg je nog meer informatie zoals de exacte waarde, diefstalcheck en de tellerstandhistorie. Je krijgt nu tijdelijk 50% korting op deze premium-rapporten. De krijgt heeft nu ook een Automarkt voor Android en informatie over Franse milieustickers.

Visitaal Chat

In Nederland wonen een half miljoen mensen met een (licht) verstandelijke beperking die moeite hebben met lezen en schrijven. Mensen die dus niet zoals ‘de rest’ WhatsApp kan gebruiken. Daar is gelukkig een Nederlands alternatief voor, Visitaal Chat. Visitaal Chat is een gratis chat-app waarmee je Visitaal-pictogrammen, emoji’s en foto’s naar elkaar kunt sturen. Mensen met een (licht) verstandelijke beperking kunnen hiermee zelfstandig simpele berichten met versturen. Zo blijven ze in contact met hun ouders, familie, vrienden, klasgenoten, collega’s en begeleiders.

Google Arts & Culture

Google Arts & Culture is een app die je vanuit je luie stoel laat versteld staan door kunst en bezienswaardigheden van over de hele wereld. De app wil cultuur dichtbij te brengen. Je kan bijvoorbeeld de Sterrennacht van Van Gogh van dichtbij bekijken of virtueel door de oude Maya-tempels lopen. Ontdek bijvoorbeeld deze zeven leuke en leerrijke dingen die je met deze app kan.

In Arts & Culture is nog veel meer te ontdekken. Een voorbeeld is de knappe ‘Color Palette’-functie waarmee je kleuren uit je omgeving kan matchen met een kunstwerk, de quizvragen uit de app of de nieuwe thema’s die Google regelmatige uitlicht. Arts & Culture is dan ook een app die de moeite is om regelmatig te controleren en zo nieuwe content te ontdekken.

Tody

Nog een paar dagen en dan breekt er een nieuw jaar aan. Dat betekent een frisse start, toch? Tody helpt je het hele jaar door om bepaalde huishoudelijke taken bij te houden. Niet door je elke dag lastig te vallen met meldingen, maar door zelf te laten instellen hoe vaak jij vindt dat er moet worden gestofzuigd of de wc een borstel kan gebruiken.

Sterker nog, de app kan zelfs vuil visualiseren zodat je nog meer gemotiveerd wordt om die soms vervelende taken toch op te pakken. Verder heb je wel zelf in de hand wanneer je je schoonmaaktaken doet. Je kunt Tody bovendien ook gebruiken met huisgenoten of gezinsleden, zodat je kunt checken wie wat heeft gedaan (of moet doen) en iemand eventueel een complimentje kunt maken.

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

Bedankt Ronald!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk