Beste Android-apps in de Google Play Store week 8

Beste Android-apps in de Google Play Store week 8

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Elke maandag bespreken we in de rubriek 'Beste Android-apps' een selectie aan toffe apps met een hoge score in de Google Play Store. Dit keer: een leukere wekkerapp, een scanapplicatie en een app voor creatievelingen.

Behance- Creatieve Portfolio's

En laten we ook meteen met die creatievelingen beginnen. Terwijl Pinterest een verzamelapp is voor alle soorten van ideeën, is Behance nog meer gericht op artistieke projecten. Denk aan onder meer; design, mode, illustratie, industrieel ontwerp, architectuur, fotografie, schone kunsten, reclame, typografie, motion graphics en geluidsontwerp.

Behance laat je verschillende werken in de vorm van een project bundelen. Je kan daarnaast ook de creaties van anderen op de voet volgen en het sociale aspect is wel belangrijk in Behance. De ontwikkelaars stellen zelfs dat "toonaangevende creatieve bedrijven" op Behance naar talent zoeken.

  • Sterren in de Play Store: 4,6

Alarmy - Ochtendwekker

Ken je het gevoel dat je wekker afgaat, maar dat het nog lang duurt voor je echt goed wakker bent. Dat probleem wil Alarmy oplossen. De app wil je namelijk een taak geven die je moet volbrengen om de wekker uit te schakelen.

Alarmy werkt met opdrachten die je lichaam wakker maken en taken die je brein in actie zetten. Onder lichamelijke taken valt bijvoorbeeld een fotografie-opdracht, het scannen van een barcode en een gymoefening. Verder kan je ook je verstand aan het werk zetten met wiskundige sommen, een memory-spel of door zinnen te typen met je toetsenbord.

  • Sterren in de Play Store: 4,5

Genius Scan - PDF Scanner

Genius is een scanapplicatie met meer dan 20 miljoen gebruikers. De app heeft slimme functies waarmee een simpele foto die je neemt met de camera, wordt omgezet tot een mooie scan. Je kan zo makkelijker meerdere pagina's tegelijk scannen, om ze daarna in één bestand te organiseren.

De Genius-app corrigeert schaduwen en vervormingen. Verder zijn er altijd nog filters die een document nog leesbaarder maken. Je kan achteraf nog de volgorde van de pagina's aanpassen en het is mogelijk om een gescand document samen te voegen in een ander pdf-bestand. Het delen van documenten werkt achteraf eenvoudig en de app pakt uit met integraties met de belangrijke clouddiensten.

  • Sterren in de Play Store: 4,7

Microsoft Bing Zoek & verdien

Bing is helemaal klaar voor een tweede leven nu de AI-functies van ChatGPT een plaats krijgen in de zoekmachine van Microsoft. Op dit moment is de chatfunctie slechts beschikbaar voor een kleine groep testers en er wordt ook nog gesleuteld aan een integratie voor de Android-app.

Toch is het alvast geen slecht idee om Bing alvast te installeren op je telefoon. Bing heeft nu al een nieuwsintegratie, een weerberichtfunctie, achtergronden en een financieel onderdeel. Daarnaast kan je met Bing ook zogenaamde Microsoft Reward-punten verzamelen en die kan je uitgeven aan apps en games.

  • Sterren in de Play Store: 4,7

Meer apps

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk